Naikinamus bilietus - senjorams

Naikinamus bilietus - senjorams

Spaudoje buvo skelbta, kad VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" kasoje iki 2012-ųjų pabaigos neišpirkti autobusų bilietėliai bus sunaikinti. Mūsų nuomone, sunaikinti tokius bilietus mažų mažiausiai būtų labai neapdairus poelgis, nors tokį veiksmą ir numatytų tam tikri teisės aktai.

Neišpirktus bilietus tikslinga būtų padovanoti arba studentams, arba socialiai remtiniems žmonėms, arba senoliams. Dovanojimo būdą galima rasti (per socialines tarnybas, švietimo įstaigas ir t.t.).

Tai - ne maisto produktai, kad juos reikėtų naikinti. Manome, būtų dvejopa nauda - moralinė bei materialinė.

Ir apskritai siūlau mūsų miesto senoliams (bent nuo 70-ies metų) neriboti judėjimo mieste, sudaryti galimybę važinėti visuomeniniu transportu be bilietų. Rezultatas: miesto valdininkams - "rūpinimosi žmonėmis" etiketė, o senoliams puiki moralinė ir materialinė dovana. Juk mūsų "saulėlydžiai" nėra ilgi.

"Išgyvename ne geriausius laikus"

Gintaras NENIŠKIS, VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius
Nebegaliojančių bilietų sunaikinimą numato teisės aktai. Todėl su jais taip ir buvo pasielgta. Deja, VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" gyvena ne geriausius laikus. Dėl sunkmečio keleivių bilietų kainos buvo nustatytos žemesnės nei turėtų būti ir dėl to patirti nuostoliai yra kompensuojami iš savivaldybės biudžeto. Todėl paramos, sumažinsiančios Všį "Klaipėdos keleivinis transportas" pajamas, įstaiga negali sau leisti.
Didesnės viešojo transporto lengvatos yra politinio apsisprendimo klausimas. Tačiau Lietuvos situacija yra tokia, kad pinigų šiandien trūksta susimokėti ir už esamas lengvatas - vien Vilniaus savivaldybės skola vežėjams yra per 80 milijonų litų, todėl prieš priimant tokius sprendimus finansinės galimybės turi būti labai gerai įvertintos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder