Muziejaus eksponatai dulka apleisti

Muziejaus eksponatai dulka apleisti

Ilgą laiką Smiltynėje gyvavusios unikalios Kuršių nerijos gamtos ekspocizijos ateitis atrodo miglota – kelerius metus tuščiose patalpose tūnantys eksponatai dar negreitai pamatys dienos šviesą.

Lankytojų jau nebedžiugina

Geologinę raidą, geografinius ypatumus, archeologiją, florą bei fauną pristatanti paroda iki šiol randasi Kuršių nerijos nacionaliniam parkui priklausančiose patalpose Smiltynės g. 11, tačiau į jas lankytojai neįleidžiami jau kelerius metus.

Pasak nacionalinio parko turizmo ir informacijos skyriaus vedėjos Jolitos Gedžiuvienės, muziejus duris užvėrė po bendro susitarimo su ekspozicijos savininkais. „Visas turtas priklauso Lietuvos jūrų muziejui. Buvome pasirašę sutartį, pagal kurią savininkai leido demonstruoti turimą kolekciją mūsų patalpose. Laikui bėgant tapo per brangu išlaikyti visas šias gėrybės, todėl nacionalinio parko direktorius pats pasitarė su jūrų muziejaus vadove Olga Žaliene ir buvo priimtas sprendimas atiduoti eksponatus atgal“,- painią dalinimosi istoriją nupasakojo J. Gedžiuvienė.

Jos žiniomis, tolimesnis parodos likimas jau nuspręstas – ji bus atiduota Klaipėdos universitetui.

Bus naudojami mokymui

Neseniai gautą turtą Klaipėdos universitetas perleido gamtos ir matematikos mokslų fakultetui, kuriame eksponatai bus naudojami ne tik fakulteto muziejui papildyti, tačiau ir studentų mokymui. Kol kas dar nėra žinoma, kada ši kolekcija taps prieinama miestiečiams.

Tačiau net ir dabar aplankyti universiteto patalpose įrengtą muziejų galima tik iš anksto susitarus su atsakingais asmenimis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder