Mūšis dėl palaikų pervežimo Šilutėje baigtas

Mūšis dėl palaikų pervežimo Šilutėje baigtas

Teismo sprendimu konkursas dėl mirusiųjų palaikų pervežimo iš įvykio vietos Šilutė rajone į Klaipėdos teismo medicinos centrą turės būti rengiamas iš naujo.

Supaprastintas atviras konkursas mirusiųjų palaikų pervežimo paslaugai teikti ateinančius trejus metus Šilutės rajono savivaldybėje įvyko 2010–ųjų gruodžio 30 d. Jame dalyvavo keturios įmonės iš Šilutės, Vilniaus ir Mažeikių. Laimėjo UAB “Šilutės komunalininkas”, kuri pasiūlė mažiausią paslaugos kainą – 54 559 litus (per 3 metus – red. pastaba).

Bendrovė “Šilutės modemas” už tą patį darbą buvo užsiprašiusi 81 tūkst. Lt, o kitos dvi įmonės – 90 tūkst. ir 112 tūkst. Lt.

Negalėdama susitaikyti su pralaimėjimu konkuruojančiai įmonei, "Šilutės modemas“ kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą.

Treigių valdoma ritualinių paslaugų įmonė, būdama įsitikinusi, kad “Šilutės komunalininkas” konkursui peteikė nepagrįstai mažą mirusiųjų palaikų pervežimo paslaugos kainą, paprašė teismo panaikinti savivaldybės viešųjų pirkimų komisijos sprendimą, kuriuo minėto konkurso nugalėtojais buvo pripažinti jos kunkurentai.

Klaipėdos apygardos teismas "Šilutės modemo“ ieškinį patenkino, tuo pačiu įpareigodamas Šilutės rajono savivaldybės administraciją panaikinti sprendimą, pagal kurį konkurso laimėtoju buvo pripažintas "Šilutės komunalininkas“. Savivaldybės administracija šį teismo įpareigojimą jau įvykdė.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyrius informavo "Šilutės ETA žinias“, kad pasibaigus teismo sprendimo apskundimo terminui bus skelbiamas pakartotinis konkursas. Iki to laiko mirusiųjų palaikus į Klaipėdos teismo medicinos centrą gabens "Šilutės komunalininkas“.

Savivaldybės administracijos duomenimis, Šilutės rajone šios paslaugos prireikia vidutiniškai 150 kartų per metus.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder