Moka savivaldybė, naudojasi koncesininkas

Moka savivaldybė, naudojasi koncesininkas

Klaipėdos miesto savivaldybė jau dabar skaičiuoja viršplanines šių metų biudžeto lėšas. Planuojama, jog viršplaninės pajamos sudarys apie 5 mln. litų. Pinigus ketinama paskirstyti investicinių projektų finansavimui bei įvairioms kitoms programoms. Apie pusė milijono litų bus skirta gatvių apšvietimui. 

Į miesto biudžetą daugiau pinigų nei tikėtasi subyrėjo dėl daugiau surinkto gyventojų pajamų mokesčio, didesnių dividendų, surinktų baudų ir kt. Taip pat biudžetą papildė ir tai, jog šiemet gerokai sumažėjo palūkanos.

Viršpelnis bus paskirstytas įvairioms sritims. Tiesa, plėtrai papildomos lėšos negali būti naudojamos. Daugiausiai, beveik 2 mln. litų, bus skiriama investicinių projektų finansavimui. Apie 600 tūkst. litų bus skiriama minimalios algos didinimui. 300 tūkst. litų nukeliaus transporto kompensacijoms, 100 tūkst. - futbolo klubo "Atlantas" papildomai paramai. Tai pat pinigai turėtų padėti padengti teismo išlaidas, savivaldybės teritorijų valymo kaštus, šildymo kainas švietimo įstaigose, bei kitas sritis.

Labiausiai Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narius, svarsčiusius biudžeto viršplaninių lėšų paskirstymo klausimą, nustebino tai, jog apie 500 tūkst. litų ketinama skirti gatvių apšvietimui. Tokia suma esą susidarė dėl pabrangusios elektros bei mieste įrengtų papildomų 325 apšvietimo stulpų. Daugiausiai jų - net 300 - įrengta Dubysos gatvėje ir "Švyturio" arenos automobilių stovėjimo aikštelėje.

Valdininkus papiktino tai, jog aikštele naudojasi būtent arenos valdytojai, o už elektrą moka savivaldybė. Komiteto nariai piktinosi, jog per tam tikrus renginius automobilių šioje aikštelėje leidžiama statyti tik dalį, o kiti turi ieškoti vietos aplinkinėse gatvėse ar prekybos centro aikštelėse. Ar aikštele bus leista naudotis būsimo baseino lankytojams, kol kas neaišku.

"Taip, kol kas taip ir yra. Sutartis nėra palanki savivaldybei. Aikštelė pagal ją priklauso būtent koncesininkui, o už elektrą jos apšvietimui mokame mes. Bet būtent tokia sutartis ir buvo sudaryta. Matyt, reikės ieškoti būdų, tartis ir bandyti susidarti dėl kitokių sąlygų", - sakė savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder