Modernioje ataskaitoje - kritika biurokratams

Modernioje ataskaitoje - kritika biurokratams

Metinę veiklos ataskaitą savivaldybės tarybai pateikęs Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas sukritikavo kelių departamentų veiklą bei jų vadovus. Šis poelgis sulaukė kai kurių kolegų pritarimo. Tačiau kitų manymu, meras karščiavosi be reikalo.

Mero kritikos strėlės lėkė trijų departamentų - Investicijų ir ekonomikos, Urbanistinės plėtros ir Miesto ūkio - vadovų link.

"Pirmojo departamento vadovui Ričardui Zulcui palinkėčiau ryžto, nepaskęsti rutinoje bei nebijoti kelti ambicingesnius tikslus", - iš tribūnos kalbėjo V. Grubliauskas.

Urbanistinės plėtros departamentą pavadinęs miesto rūbine, nuo kurios prasideda pažintis su teatru, meras apgailestavo, kad šis uostamiesčio administracijos padalinys sulaukia daugybės priekaištų.

"Deja, tenka pripažinti, kad šio departamento veiklą miestiečiai ir potencialūs investuotojai iš kitų miestų vertina, švelniai tariant, santūriai. Reikia tikėtis, kad mes ateityje nebūsime linksniuojami dėl ilgiausiai trunkančių derinimo procedūrų. Projektai neturėtų paskęsti ilguose, o gal net ir pertekliniuose tikrinimuose", - pastabas departamento vadovui Kastyčiui Macijauskui žėrė V. Grubliauskas.

Tačiau daugiausiai pylos gavo Miesto ūkio departamentas. Šio padalinio vadovui Liudvikui Dūdai bei darbuotojams V. Grubliauskas siūlė nepiktnaudžiauti atsakymu "nėra pinigų".

"Prisidengti pinigų stygiumi nėra labai tikslu. Juk jūs dirbate padidinto dėmesio ir atsakomybės zonoje, tad būtina pasitempti ir siekti tam tikros pertvarkos", - pastebėjo V. Grubliauskas.

Tarybos dauguma pritarė mero veiklos ataskaitai. Politikai gyrė, kad ji parengta šiuolaikiškai ir neformaliai. Tik vieninteliai Lietuvos rusų sąjungos atstovai balsavo prieš. Pasak jos atstovo Viačeslavo Titovo, meras neištesėjo pernai duoto pažado neapmokestinti vaikus į miesto centre esančias mokyklas ar darželius atvežančių tėvų automobilių. Be to, per metus buvo pabrangintos kai kurios paslaugos.

"Savivaldybėje išsikerojęs cinizmas"

Lilija PETRAITIENĖ, socialdemokratė

Pati mero kalba buvo šiuolaikiška ir originali, todėl ataskaitą vertinčiau teigiamai. Nors meras ir pareiškė pastabas atskiriems savivaldybės administracijos skyriams bei jų vadovams, pasigedau aštresnės kritikos pačios administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės adresu. Juk žuvis genda nuo galvos.

Manyčiau, meras per daug ja pasitiki. Pritariu merui, kad daug įvairių projektų savivaldybėje yra vilkinama iki maksimalaus leistino termino. Manau, kad tai jau nebe atskirų skyrių, o visos institucijos nepagarbus požiūris į darbą, interesantus ir pačius savivaldybės darbuotojus.

Gal taip yra dėl to, kad mero institucija persikėlė į kitą pastatą? Jei aš, būdama tarybos narė, negaunu atsakymų į savo paklausimus iki pat leistino termino pabaigos, ką kalbėti apie eilinius miestiečius? Manyčiau, kad dabar savivaldybėje visi interesantai yra skirstomi į savus ir svetimus. Dėl pirmųjų stengiamasi, o antrieji beveik ignoruojami.

"Jei komentuočiau, būčiau nekorektiškas"

Rimantas TARAŠKEVIČIUS, Liberalų ir centro sąjungos narys

Nenorėčiau komentuoti V. Grubliausko ataskaitos, tai būtų nekorektiška. Manau, kad meras savo kalboje per daug dėmesio skyrė savivaldybės administracijai ir jos veiklai. Reikėjo vertinti ne jos, o savo ir tarybos darbą.

Juk administracijos direktorė J. Simonavičiūtė savo veiklos ataskaitą pateikė praėjusiame tarybos posėdyje.

"Laukiame permainų"

Rimantas CIBAUSKAS, socialdemokratas

Mero ataskaitą laikyčiau nauju proveržiu, po kurio turėtų pajudėti ledai. Pirmieji jo darbo metai buvo skirti apšilimui, o dabar turėtų prasidėti rimta veikla. V. Grubliauskas yra teisus priekaištaudamas, kad kai kurie skyriai kelia sau per menkus uždavinius ir paskęsta kasdienėje smulkioje veikloje.

Reikia pradėti įgyvendinti ir naujus projektus, neužmigti, o vytis kitas, labiau pažengusias savivaldybes. Pastebėjau, kad net Kaunas ėmė labiau temptis, o mes, turėdami puikias gamtines sąlygas, stovime vietoje. Pritarčiau, kad kartais norint gauti vieną ar kitą parašą savivaldybėje tenka nueiti kryžiaus kelius. Tikiuosi, kad tai neliks vien žodžiais, o virs konkrečiais darbais.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder