Mįslės dėl valdžios postų dar neįmintos

Mįslės dėl valdžios postų dar neįmintos

Šachmatų lentoje figūros pajudėjo: valdančiąją koaliciją uostamiesčio Taryboje formuojančių partijų atstovai jau pradėjo matuotis galimų pareigybių mundurus.

Šiuo metu į vieną kumštį oficialiai susibūrė 7 mandatus laimėję Liberalų sąjūdžio (LS), penkiais pasitenkinusių liberalcentristų (LiCS) ir 3 mandatus gavusio Rusų aljanso (RA) atstovai.

Norint sustiprinti koaliciją, kuri iš 31 mandato Taryboje kol kas turi 15, ieškoma naujų partnerių. Tikėtina, kad stabilumui užtikrinti bus jungiamasi dar su dviem partijomis.

Įdomu yra tai, kad priklausomai nuo postų pasiskirstymo į Tarybą patekti galės net ir tie, kurie rinkimuose prapylė.

Dėlionė tokia: mero postas, kaip ir tartasi, siūlomas Seimo nariui Vytautui Grubliauskui. Savivaldybės administracijos direktoriaus vieta - LiCS atstovui.

Direktoriaus pozicija intriguoja daugiau - LiCS slepia, kam bus siūloma eiti minėtas pareigas: dabartinei vicemerei Juditai Simonavičiūtei, merui Rimantui Taraškevičiui ar Tarybos sekretoriui Vidmantui Plečkaičiui. Apsispręsti turi patys liberalcentristai.

"Mūsų kandidatūros yra lygiavertės, gerai su darbu susitvarkytume, bet dar negaliu pasakyti, kas bus siūlomas, išlaikykime intrigą. Šią savaitę gal susidėlios viskas. Kai bus suformuotas aiškus valdančiosios daugumos branduolys, kuris turės daugiau nei 15 mandatų, tada ir spręsime", - sakė R. Taraškevičius.

O J. Simonavičiūtė dėstė, jog R. Taraškevičius esą turi visišką teisę pretenduoti į administracijos direktoriaus postą, nes buvo rinkiminio sąrašo lyderis.

"Jis - pagrindinė sąrašo asmenybė. Bet mes dar neaptarėme personalijų klausimo. Išties tų postų nėra taip jau ir daug, tarp susibūrusių trijų partijų koalicijos apie asmenybes nekalbėjome, išskyrus tai, kad meru siūlomas V. Grubliauskas. Per anksti dar kalbėti dėl kitų personalijų", - sakė J. Simonavičiūtė.

Beje, jei vienas iš LiCS narių, patekusių į Tarybą, būtų išrinktas administracijos direktoriumi, į Tarybą automatiškai galėtų ateiti Benediktas Petrauskas, kuris "Vakarų ekspresui" sakė dar nemąstęs, ar vėl atstovautų miestiečiams municipalinėje valdžioje.

Administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdė esą jau užtikrinta RA atstovui Viačeslavui Karmanovui, kuris ir dabar užima analogiškas pareigas.

Antras administracijos direktoriaus pavaduotojo etatas yra neužimtas, tačiau pavyko sužinoti, kad į jį taikosi LS ir Tarybos narė Alina Velykienė.

"Taip, A. Velykienė siūloma į šį postą nuo mūsų partijos. Jei ji būtų paskirta eiti administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, tektų atsisakyti mandato, ir jos vietą užimtų dabartinis Tarybos narys Rolandas Bražinskas", - teigė LS Klaipėdos skyriaus pirmininkas Artūras Šulcas, kuris pretenduoja būti išrinktas uostamiesčio vicemeru.

Antrasis vicemeras būtų deleguojamas nuo ketvirtosios prie koalicijos prisijungusios partijos. Tikėtina, kad tai bus socialdemokratų flango narys, nes būtent šios partijos atstovai buvo pirmiausiai įvardyti kaip galimi partneriai.

"Raštiško kvietimo jungtis į koaliciją dar negavome, bet artimiausiu metu ketiname tartis skyriaus Taryboje. Žinoma, būti valdančiojoje daugumoje visada yra geriau nei opozicijoje. O jei siūlytų vicemero postą... Nežinau, nenoriu nieko sakyti, nes dabar turime administracijos direktoriaus vietą. Įdomu, kas dar jungtųsi, bet iš principo vicemero vieta tenkintų", - sakė socialdemokratų uostamiesčio skyriaus pirmininkas Sigitas Dobilinskas, kuris, beje, į Tarybą dar vienai kadencijai nepateko.

Preliminariais duomenimis, pirmasis naujos kadencijos Tarybos posėdis turėtų vykti balandžio 12 d. Jo metu ir paaiškės, kas kokius postus užims. Be kita ko, pirmą kartą naujieji Tarybos nariai turės duoti priesaiką, kaip Seime. Anksčiau tai nebuvo privaloma.

"Kalbuosi su visais"

Vytautas GRUBLIAUSKAS, kandidatas į Klaipėdos merus
Galiu pasakyti, kad dėl būsimos valdančiosios koalicijos kalbėjau praktiškai su visų partijų atstovais Taryboje. Nė viena partija nebuvo iš anksto vertinama kaip opozicinė. Tokia nuostata būtų nekorektiška. Ieškojome sąlyčio taškų. Neskubame, kantrybės reikia, nes tai bus teigiamas aspektas. Man labiau rūpi pirmiausiai ne partijų ideologijos, atskiros asmenybės, o programinės nuostatos, kaip įsivaizduojama miesto plėtra ir miestiečių gerovė. Ir tikrai nė vienos iš partijų atstovai iš anksto nepasakė, kad nori būti opozicijoje. Ir su socialdemokratais, ir su konservatoriais, ir su "Tvarka ir teisingumu", ir su Darbo partija, Rusų sąjunga kalbėjome. Buvo tik užuominų, kad dėl tam tikrų asmenybių gali trauktis į opoziciją, bet juk viską galima suderinti, išgydyti senas žaizdas. Manau, kad stabilios valdančiosios koalicijos kontūrai išryškės jau greitai. Mano pagrindiniai norai: kad sutaptų programinės nuostatos ir partneriai būtų tvirtai apsisprendę dirbti kartu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder