Miškininkai dovanos eglių šakas

Miškininkai dovanos eglių šakas

Artėjant gražiausioms metų šventėms – Šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, miestų centrinėse aikštėse sužibo gražiausios eglės, kiekviena šeima belaukdama šių švenčių stengiasi papuošti namus. Tradiciškai puošiamos žaliaskarės eglutės arba jų šakos.

Iš daugybės rūpesčių, vienas pagrindinių - kaip ir kur įsigyti kalėdinę eglutę ar kvepiančią jos šaką namams papuošti. Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, pagalbą siūlo miškininkai. Kad šventės neliktų be tradicinio akcento – papuoštos Kalėdų eglutės, Kretingos miškų urėdija skelbia akciją: vietoj eglutės į savo namus parsinešk eglutės šaką ir papuošk ją.

Š.m. gruodžio 19 d., nuo 13 val. visoje Lietuvoje miškininkai išdalins per 100 tūkstančių eglučių šakų. Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ organizuojama jau penktus metus ir tapo tradicine. VĮ Kretingos miškų urėdijos miškininkai šiais metais eglių šakas dalins ne tik Klaipėdoje - Teatro aikštėje ir Kretingoje - Rotušės aikštėje, bet ir Gargžduose - aikštėje prie savivaldybės bei Palangos centrinėje miesto aikštėje - prie eglės. Numatoma išdalinti virš 5000 eglių šakų.

„Šia akcija skatiname saugoti gamtą ir norime prisidėti prie žmonių džiaugsmo sutinkant Šv. Kalėdas. Be to, yra žmonių, kurie tiesiog finansiškai negali sau leisti įsigyti Kalėdų eglutės, o mes suradome galimybę jiems padėti. Tikimės, kad ši akcija atneš džiaugsmo ir įkvėps geriems darbams“, - teigia generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas.

Papuošta eglės šaka tikrai atneš Kalėdų nuotaiką į namus ar darbovietes, o ir gamta nebus nuskriausta.

Š.m. gruodžio 19 dieną, nuo 13 valandos

VĮ Kretingos miškų urėdijos miškininkai nemokamai dalins eglių šakas:

Klaipėdoje - Teatro aikštėje prie Anikės

Kretingoje - Rotušės aikštėje

Gargžduose – aikštėje prie savivaldybės

Palangoje – centrinėje aikštėje.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder