Ministro įsakymas - misija neįmanoma

Ministro įsakymas - misija neįmanoma

Šilumos punktų prižiūrėtojai kratosi kelių darbų, kuriuos atlikti prieš kelerius metus įsakė energetikos ministras. Jie teigia neturintys patirties ir atsakomybę siūlo perleisti namų administratoriams.

2009 metais energetikos ministro pasirašytas įsakymas reikalauja kiekvienoje savivaldybėje patvirtinti privalomas minimalias pastato šildymo ir karšto vandens sistemos priežiūros ir eksploatacijos darbų apimtis. Kad reikia vykdyti šį įsakymą, uostamiesčiui priminė Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba.

Tačiau reikalavimas kol kas neįvykdytas, mat kilo ginčų dėl kai kurių darbų atlikimo. Iš viso įsakyme nurodyti 45 darbai, du iš jų šiluminininkams kelia abejonių - tai privaloma tvarka kartą per ketverius metus išplauti karšto vandens sistemą bei kartą per metus šilumos punkto patalpose išmatuoti elektros tinklų varžas.

"Nėra vamzdynų plovimo metodikos, niekas nežino, kaip tai padaryti, ar iš viso reikia tai daryti. Matuoti varžų mes negalime, nes neturime licencijų. O jeigu administratorius mūsų to pareikalaus?" - klausė apie 400 Klaipėdos pastatų šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemas prižiūrinčios UAB "Lamberta" direktorius Jonas Kondratas.

Be to, jis priminė, kad apmokėjimas už šias paslaugas nėra įtrauktas į sistemų eksploatavimo maksimalius tarifus, tad jie bendrovei kainuotų papildomai.

Todėl šilumos punktų prižiūrėtojai pasiūlė darbus perleisti namų administratoriams - su šia pastaba savivaldybei ir pasiūlyta tvirtinti minimalias privalomų darbų apimtis.

"Administratoriai ir taip buvo už visus darbus atsakingi, ta tvarka tik įneš aiškumo, neleis piktnaudžiauti.

Gyventojai papildomos finansinės naštos nepajus, jie už darbus jau moka", - paaiškino savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder