Minios jūros išsiilgusių poilsiautojų užplūdo Palangą ir privertė žvalgytis, ar tikrai čia tebegalioja karantinas

Minios jūros išsiilgusių poilsiautojų užplūdo Palangą ir privertė žvalgytis, ar tikrai čia tebegalioja karantinas

(1)

„Restorane „Žuvinė“ į lauką išnešti šildytuvai ir žmonės prie staliukų valgo lauke. Negi jau atidarytos lauko kavinės? Policija pravažiavo, bet jiems „Žuvinė“ neužkliuvo“, – stebėjosi moteris.

Skaitytojos teigimu, žmonių gatvėse labai daug, saugių atstumų niekas nesilaiko. Moters atsiųstose nuotraukose matosi, kad gatvėse tikrai netrūksta norinčiųjų pasimėgauti pavasarišku oru.

„Žuvinės“ savininkas Edmundas Sakalauskas portalui lrytas.lt paaiškino, kad restoranas dirba tik gamindamas maistą išsinešti, o žmonės prie restorano tik laukia, kol jiems išneš užsisakytą maistą. „Visiems klientams griežtai tą ir paaiškinome.

Staliukų į lauką neišnešėme, klientai stovi prie stiklinės tvoros turėklų. Žmonėms juk reikia kažkur laukti ir taip pat natūralu, kad laukdami maisto 10-20 min klientai pasiima kavos ir ją gurkšnoja. Ten yra tiesiog laukiamasis. Bet labai laukiame, kada jau galėsime išnešti į lauką stalus, sustatyti juos saugiu, kad ir 5 metrų, atstumu, ir pradėti dirbti“, – sakė jis.

Anot E.Sakalausko, policijos pareigūnai pro restoraną pravažiuoja kas pusvalandį, tad verslininkai yra stebimi ir nusižengti tikrai nedrįstų. „Be to, mūsų tualetas yra bene vienintelis visoje Basanavičiaus gatvėje, kuriuo žmonės gali pasinaudoti“, – kitą žmonių antplūdžio priežastį paaiškino verslininkas.

Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė lrytas.lt patikino, kad visos viešosios erdvės Palangoje yra tikrinamos, žiūrima, kaip žmonės laikosi karantino reikalavimų, ar dėvimos kaukės. „Pareigūnai patruliuoja ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis, ir ne tik Palangoje“, – sakė ji.

Pajūrio regione Palanga kol kas – vienintelis miestas, kuriam buvo panaikinti judėjimo ribojimai.

Į Klaipėdą ir Neringą iki balandžio pradžios nei atvykti, nei išvykti dėl karantino nebus leidžiama, todėl ateinantį savaitgalį būtent čia laukiama poilsiautojų gausos.

Planuojama, kad didžioji dalis Palangoje apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių poilsiautojams duris atvers po Velykų.

Antrojo visuotinio karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio 7-osios, gruodžio viduryje jie sugriežtinti. Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir mažesnėms ne maisto prekių parduotuvėms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder