Miesto piktžaizdę pridengė nuotraukomis

Miesto piktžaizdę pridengė nuotraukomis

Burlaivių nuotraukomis padabinta buvusio "Baltijos" kino teatro tvora valdininkams užminė mįslę - kieno tai darbas ir kodėl nesuderinta su valdžia.

Pastarosiomis dienomis senamiesčio piktžaizde vadinamo sudegusio "Baltijos" kino teatro teritorija atrodo kur kas patraukliau, mat pastatą juosianti neišvaizdi tvora apklijuota didžiulėmis burlaivių nuotraukomis.

Kadangi su pastato savininkais susisiekti nepavyko, Klaipėdos savivaldybėje nebuvo lengva išsiaiškinti, kieno intencija tai buvo padaryta. Vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis tik pabrėžė, kad tai buvo padaryta be jo žinios, o esą visa vizualinė reklama, kad ir ant tvoros, privalo būti suderinta.

"Jei visi klijuos ką nori ir kur nori, tuomet kaip atrodys senamiestis?" - retoriškai klausė M. Petrulis.

Tačiau idėjos iniciatorius politikas Audrius Vaišvila įsitikinęs, kad kur kas svarbiau ką nors padaryti realaus, kad miestas pagražėtų, nei laukti mėnesius, kol viskas bus suderinta.

"Tai buvo mano intencija. Kadangi pabaigus restauruoti Klaipėdos dramos teatrą buvo patraukta dalis tvoros, ant kurios ir puikavosi šios burlaivių nuotraukos, pagalvojau, kad jas būtų galima panaudoti kitam miesto skauduliui pridengti. Tiesiog suderinau su pastato savininku, kad jis nieko prieš, ir su nuotraukų savininku - Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centru.

Štai ir visa istorija. O su savivaldybe net nepagalvojau derinti. Ar gražiau, kad ta tvoras buvo plika arba nukabinėta bet kokiais reklaminiais plakatais?" - stebėjosi A. Vaišvila.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė taip pat pasidžiaugė, kad burlaivių nuotraukos pagerino buvusio "Baltijos" kino teatro vaizdą.

"Nežinau, ar mes buvome pirmieji, sugalvoję šitokiomis nuotraukomis papuošti Klaipėdos dramos teatro statybvietę, bet pastaruoju metu pastebiu, kad tokių pavyzdžių vis daugėja. Štai ir Palangos kurhauzo teritoriją tverianti tvora padabinta nuotraukomis. Man gražu. Kol tos nuotraukos bus tinkamos naudoti, galėsime jas duoti ir kitiems miesto skauduliams pridengti", - kalbėjo R. Savickienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder