Miesto Kalėdoms - senos ir naujos idėjos

Miesto Kalėdoms - senos ir naujos idėjos

Kalėdos - ne už kalnų: apie tai primena vakar Klaipėdos savivaldybės administracijos paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas šventinių renginių organizavimo paslaugoms pirkti.

Kalėdinių ir naujametinių renginių organizavimo pirkimo konkursui pateikti vokai su pasiūlymais bus atplėšti lapkričio 14-ąją.

Renginių organizatoriai kviečiami siūlyti gruodžio 2 d. 17 val. Teatro aikštėje vyksiančios Kalėdų eglės įžiebimo ceremonijos scenarijų bei gruodžio 2 d.-sausio 2 d. aikštėje planuojamų pramogų vaikams, kalėdinės ir naujametinės prekybos bei kitų linksmybių bei naujametinio fejerverko planą.

Tuo metu mero Vytauto Grubliausko iškelta idėja dėl vokiško stiliaus šventinės mugės Klaipėdoje neliko vien žodžiais.

Anot savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, planus dėl svečių iš Vokietijos viešnagės iki galo sukonkretinti ketinama per lapkritį - šiuo metu bendraujama su Klaipėdos krašto darbo grupės archyvo (AdM), neseniai perduoto uostamiesčiui, pirmininku Uwe Jurgsties.

"Partneriai iš Vokietijos pasirengę gruodžio pradžioje Teatro aikštėje organizuoti prekybą tradiciniais kalėdiniais gaminiais - su sąlyga, kad čia jau stovės eglutė ir nameliai", - sakė R. Zulcas.

Būtent namelių įsigijimas Klaipėdai ir yra aktualiausias rūpestis. Pernai namukai iš vienos medienos gaminių įmonės buvo gauti panaudos teise, tačiau vilčių nepateisino: atslūgus pradiniam susidomėjimui, klaipėdiečiai vaikščioti aikšte ir gardžiuotis kalėdiniais skanėstais, kuriais buvo prekiauta mediniuose nameliuose, neskubėjo.

Šiemet svarstoma, kad 6-10 namelių galėtų įsigyti viena iš savivaldybės įstaigų, o administracija nuomotųsi juos renginiams.

"Namelių yra gaminama įvairiausių: ir sodui skirtų medinių pavėsinių tipo, ir su ratais, ir net stilizuotų fachverkinių, kurie ypač derėtų prie senamiesčio kolorito, tačiau skirtumai lemia ir kainą, - sakė departamento direktorius. - Be to, mums svarbu, kad juos būtų galima išardyti ir prireikus vėl surinkti."

Namelius mieste būtų galima statyti ne tik per Kalėdas, bet ir kitų švenčių metu.

R. Zulco nuomone, pernykščio kalėdinio miestelio Klaipėdos centre nesėkmės priežastis buvo ne sumanymo naujumas, bet ir esą pernelyg vienareikšmis verslininkų siekis pasipelnyti, užgožęs kalėdinę nuotaiką.

"Manau, diegiant naują tradiciją reikia vadovautis mažiau komerciniais interesais. Apie juos galima kalbėti tik tolesnėje perspektyvoje, naujovei tapus įprasta ir pamėgta miesto gyvenimo dalimi", - sakė valdininkas.

Anot R. Zulco, dalyvauti mugėje ne visai komerciniais interesais miesto įmonės bei organizacijos bus kviečiamos ir šiuosyk - vien svečių iš Vokietijos šurmuliui užtikrinti neužteks.

Šventiniai rūpesčiai jau užgulė ir savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojų pečius. Pasak jo vedėjos Irenos Šakalienės, dėl šiemetinės šventinės miesto puošybos ir papildomų investicijų būtinybės bus apsispręsta šį penktadienį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder