Miesto jubiliejui - idėjų bankas

Miesto jubiliejui - idėjų bankas

Vakar su menininkų ir žiniasklaidos atstovais susitikę Klaipėdos miesto savivaldybės specialistai baigė susitikimų epopėją, kurios metu pristatė specialios darbo grupės sukurtą visus ateinančius metus vyksiančių, 760-ųjų uostamiesčio įkūrimo metinių paminėjimui skirtų renginių viziją.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus specialistai iš visų, su kuriais buvo bendrauta gyvai, šią savaitę dar laukia pasiūlymų bei idėjų, kokiais renginiais ar akcijomis būtų galima paminėti solidžią sukaktį. Tarp idėjų jau minima mintis atgaivinti nors vieną fontaną, pasodinti Klaipėdos herbo formos gėlyną, meniškai apšviesti kokį nors senamiesčio pastatą ar tiltą, surengti 760 aitvarų šventę ir kt.

Be to, 2012-uosius planuojama paskelbti Klaipėdos herbo ir vėliavos metais. Todėl visi klaipėdiečiai bus raginami įsigyti savo miesto vėliavą, o tą savaitę, kai bus švenčiamas Klaipėdos gimtadienis, jas išsikelti prie namų.

Klaipėda jubiliejų pasitiks su šūkiu "Miestas ant bangos". Netrukus ketinama paskelbti ir jubiliejinio ženklo konkursą. Šį ženklą vėliau bus siūloma naudoti visoje iš Klaipėdos siunčiamoje korespondencijoje ir taip platinti žinią apie Lietuvos uostamiesčio jubiliejų.

Viena iš kertinių idėjų - "Draugai sveikina Klaipėdą". Įvairūs uostamiesčio klubai, kolektyvai raginami į Klaipėdą kviesti savo draugus, kurie viešose erdvėse galėtų surengti pasirodymus. Savivaldybė jiems žada apgyvendinimą miesto mokyklose ir maitinimą.

"Choro "Aukuras" atstovai bandys pasikviesti savo draugus iš Pietų Afrikos, o kolektyvas "Mingė" - dūdmaišių pūtikus iš Škotijos", - teigė Kultūros skyriaus vadovė Jolanta Braukylienė.

Pasak jos, planuojama kai kuriuos šventinius renginius, kurie vyks visus metus, perkelti ir į vadinamuosius miegamuosiuos rajonus.

Jubiliejinių renginių kulminacija numatoma liepos 26-rugpjūčio 1 dienomis, kai vyks ir tradicinė Jūros šventė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder