Mieste ieškota nelegalios reklamos

Mieste ieškota nelegalios reklamos

Vakar Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius organizavo reidą, kurio metu ieškota nelegalios reklamos. Per pusę dienos rasta 12 pažeidėjų. Jų laukia protokolai ir piniginės baudos.

Tokie reidai mieste organizuojami reguliariai. Pirmame šių metų reide, be Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiojo specialisto Edvardo Šutino, dalyvavo ir miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis bei vyriausioji savivaldybės kalbos tvarkytoja Asta Chrustaliova. Šį kartą patikrintos tik kelios buitinės technikos parduotuvės, prekybos centrai tiek pietinėje, tiek šiaurinėje miesto dalyje.

Šiuo metu apibendrinami reido rezultatai ir rengiamasi rašyti protokolus. Vėliau bus kviečiami pažeidėjai ir jiems skiriamos baudos.

Pasak E. Šutino, reido metu rasti tradiciniai pažeidimai. Šilutės plente esančiai firmai, prekiaujančiai naudotais automobiliais, jau anksčiau buvo surašytas protokolas ir skirta nuobauda, bet ji nesusitvarkė - nenusiėmė savo "paklodžių" nuo tvorų. Firmos atstovai aiškinosi, kad rengiama dokumentacija derinti reklamą, tačiau šį kartą vėl bus surašytas protokolas. Kadangi ji jau antrą kartą pakliūna, bauda bus žymiai didesnė.

Viena parduotuvė jau buvo įspėta dėl reklaminių vėliavų, kurios yra nelegali reklama. Pasak vyr. specialisto, tos vėliavos tai iškeliamos, tai nuimamos, o vakar vėl pastebėtos, tad protokolas jau tikrai bus surašytas.

Panašus atvejis su akiniais prekiaujančia parduotuve Daržų gatvėje. Ji naudoja išnešamąją reklamą. Jai jau buvo vieną kartą surašytas protokolas, šiemet jis bus surašytas antrą kartą.

E. Šutino teigimu, pirmą kartą pažeidėjams gali būti taikomas tik administracinis nurodymas, skiriama pusė minimalios baudos - 250 Lt. Drastiškų priemonių iš karto nesiimama. Stengiamasi įspėti, duodamas terminas, per kurį turi būti nuimta neteisėta reklama. Antrą kartą už tą patį nusižengimą nuobaudą skiria administracinė komisija. Tokiu atveju bauda yra nuo 500 iki 1 000 Lt, o jei dar yra ir sunkinančiųjų aplinkybių - 1 000-2 000 Lt.

Pavyzdžiui, vienai kavinei jau skirta per 500 Lt bauda. Anot vyr. specialisto, kavinė piktybiškai pažeidinėja tvarką naudodamasi išnešamąja reklama, kuri yra draudžiama.

"Reklama turi būti suderinta. Negalima mieste bet kur bet ką statyti ar kabinti. Privalu gauti leidimą. Nelegali reklama miesto tikrai nepuošia. Kitas dalykas, yra įstatymas, kurio privalu laikytis visiems. Yra ir miesto Tarybos patvirtintos taisyklės, kurių būtina laikytis", - sako E. Šutinas.

Jo manymu, nelegalios reklamos atžvilgiu Klaipėdos miestas šiuo metu jau yra šiek tiek švaresnis, tačiau dar toli gražu iki tvarkos. Kai kurie pažeidėjai susitvarko, bet atsiranda vis naujų.

"Darbo turime sočiai vien tik su nelegalia reklama. Kai kurie prekybos centrai negražiai apsiklijuoja langus neteisėta reklama, t. y. užrašais "Išpardavimas", lipančiais net ant sienų. Įspėjome juos, jeigu nesitvarkys, imsimės sankcijų. O reidus rengsime reguliariai, tad atsakomybės išvengti nepavyks", - sako Viešosios tvarkos skyriaus atstovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder