Miestas žaizdas laižysis apie mėnesį

Miestas žaizdas laižysis apie mėnesį

Pirmadienį vakare Klaipėdoje siautėjusio škvalo padariniai ir nuostoliai tebeskaičiuojami, jo pridarytų eibių padariniai bus tvarkomi kelias savaites.

Sugadinti 4 šviesoforai, 12 apšvietimo stulpų, vienas kilnojamas tualetas, dviejų savivaldybės įstaigų stogai, vėjas užpustė į paplūdimius vedančius takus, kai kurios uostamiesčio gatvės nuslūgus lietaus vandeniui liko užneštos purvo sluoksniu.

Šiuos padarinius tvarko 4 įmonės, kiek visa tai atsieis miesto biudžetui, kol kas neaišku, tačiau spėjama, kad dešimtis tūkstančių litų.

"Darbai nesuplanuoti, lėšos jiems - taip pat. Nepaisant to, tvarkytojai dirba, yra terminai atsiskaitymui. Iš kur imsime pinigų dar nežinome, reikės kreiptis į savivaldybės vadovus, juk yra rezervas. Galbūt perskaičiuoti biudžetą, lėšų skirsime iš kitos eilutės", - vakar surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Iki trečiadienio pietų Klaipėdoje buvo sutvarkyti 47 nuvirtę medžiai - pirmiausiai tie, kurie trukdo eismui ir žmonių judėjimui, vėliau bus imamasi išverstų ar aplaužytų parkuose, kuriuose, beje, virto daugiausiai medžių. Iš pradžių jie pjaustomi ir išvežami, vėliau reikės sutvarkyti likusius kelmus - gali būti, kad visi darbai užtruks net iki mėnesio.

Klaipėdiečiai, kurių kaimynystėje auga sutrešę medžiai, kuriuos galėtų įveikti stipresnis vėjas, turėtų kreiptis į namų administratorius, o šie leidimus nupjauti medžiams gautų įprasta tvarka.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder