Merus sieja ne tik meilė džiazui

Merus sieja ne tik meilė džiazui

Po kelias dienas trukusio vizito Naujajame Orleane Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikisi, kad amerikiečių parodytas išskirtinis dėmesys buvo ne trumpalaikis ir peraugs į glaudesnį bendradarbiavimą ekonomikos, kultūros ir švietimo sferose.

Žinia, V. Grubliauskas kartu su žmona Inga gegužės 2-5 dienomis dalyvavo Naujajame Orleane surengtame Pasauliniame kultūros ekonomikos forume, kur kartu su ministrais, miestų merais, ambasadoriais bei verslo atstovais iš 30 valstybių diskutavo apie sąlygas, kurių reikia kūrybos inovacijų aplinkai miestuose gerinti.

"Tenka pripažinti, kad tokio intensyvaus vizito dar nebuvo tekę patirti, tačiau, mano įsitikinimu, Klaipėdos vardas tokiame svarbiame kontekste dar niekada nebuvo taip garsintas", - pasakojo V. Grubliauskas.

Meras neslėpė, kad simpatijas jo vadovaujamam miestui itin stiprino ir dažnai vizito metu eskaluota džiazo tema.

"Amerikiečius labai pralinksmino frazė, kad Klaipėda vadinama Lietuvos Naujuoju Orleanu. Su Naujojo Orleano meru Mitchellu Landrieu suradome labai daug panašumų - tai ne tik meilė trimitui ir dainavimui, bet, pasirodo abu turime po 5 vaikus, tik, žinoma, jų vardai skiriasi", - viešnagės prisiminimais dalijosi V. Grubliauskas, pasidžiaugęs, kad jiedu kartu su kolega vakarinio koncerto forumo dalyviams metu atliko vieną kūrinį ir sulaukė audringos žiūrovų reakcijos.

Meras pripažįsta, kad nebuvę lengva vienu metu įkūnyti kelis asmenis ir atstovauti Klaipėdos uostui, Laisvajai ekonominei zonai, universitetui ir kolegijoms.

"Susidomėjimas Klaipėda buvo tikrai labai didelis. Ypač amerikiečius domina Klaipėdos uosto potencialas. Po mano vizito Naujajame Orleane laukiamas ir susisiekimo ministras, ir uosto vadovas. Taip pat buvo aptartos studentų mainų galimybės. Parodytas tikrai išskirtinis dėmesys mūsų miestui. Galimybės atsiveria labai plačios ir jas išnaudoti privalu", - entuziastingai kalbėjo V. Grubliauskas.

Naujojo Orleano pavyzdys paskatino Klaipėdos merą prisiminti, kad kultūros ir kūrybos sektoriaus vaidmuo miestų plėtrai pas mus dažnai suprantamas labai paviršutiniškai.

"Po to, kai Naująjį Orleaną nusiaubė uraganas "Katrina", buvo skirtos lėšos ne tik miestui atstatyti, bet buvo įkurtas ir menininkų kaimelis. Ir dabar Luizianos valstijoje kultūros sektorius generuoja apie 12 procentų šios valstijos bendro vidaus produkto, sukuria per 112 tūkstančių darbo vietų. Bent jau Klaipėdoje norėtųsi keisti požiūrį į kultūros sektorių. Ir Naujajame Orleane vykusios konferencijos ašis sukosi apie tai, kad kultūra nėra išlaikytinė podukra, o gali tapti puikiu biudžeto papildymo šaltiniu", - kalbėjo V. Grubliauskas, kuriam pavyko parsivežti ir potencialių Klaipėdos džiazo festivalio dalyvių kontaktų.

"Dabar turime dvejus metus, per kuriuos reikia aiškiai identifikuoti sritis, kurios įdomios ir mums, ir Naujajam Orleanui, o tuomet užmegzti tiesioginius ryšius", - reziumavo Klaipėdos meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder