Mero prašė patvirtinti pažadus

Mero prašė patvirtinti pažadus

Antradienį su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku susitiko Klaipėdos Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) atstovai. Jie aptarė savivaldybės bendradarbiavimą su nevyriausybinėmis organizacijomis, partijų priešrinkiminių programų, vizijų, pažadų vykdymą, jų terminus.

Jungtinio demokratinio judėjimo atstovai susirinkimo pradžioje teigė, jog nebenori piketuoti ir mitinguoti, o pageidauja bendradarbiauti. Meras tikino bendradarbiausiantis, tačiau tik tokiu atveju, jeigu kompromiso bus siekiama nesišvaistant išankstinėmis kategoriškomis nuostatomis.

Judėjimo atstovai pažėrė šūsnį priešrinkiminių pažadų, kuriuos meras turėjo pakomentuoti ir pasižadėti vykdyti. Jie reikalavo patvirtinti pažadą, jog Klaipėdos miesto tarybos sprendimai atitiks LR Konstituciją, įstatymus, Orchuso konvenciją ir taip toliau. Taip pat prašyta, kad Tarybos sprendimai būtų derinami su visuomene. Miesto meras tikino, jog priimami sprendimai ir taip garantuotai atitinka visus įstatymus, nes praeina net kelis barjerus. Priimtus sprendimus tikrina teisininkai, taip pat jie prižiūrimi Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje. Mero teigimu, neįmanoma dėl visų sprendimų atsiklausti gyventojų nuomonės, nes tuomet sustotų darbas. Be to, Tarybos nariai yra visuomenės išrinkti atstovai, kurie ir privalo priimti sprendimus, o gyventojų apklausos gali būti tik patariamojo-rekomendacinio pobūdžio ir tik išskirtiniais klausimais.

JDJ atstovai taip pat prašė pažadėti, jog bus užtikrinta savivaldybės valdomų įmonių kontrolė. Vėl iškeltas ir termofikakacinės elektrinės klausimas. Prašyta užtikrinti nuolatinį nepriklausomą taršos monitoringą, taip pat žadėtąjį miesto bendruomenės įtraukimą į miesto valdymą. JDJ atstovai siūlė tai vykdyti seniūnijų ir seniūnaitijų pagalba. V. Grubliauskas neatmetė galimybės dar šią kadenciją grįžti prie seniūnijų klausimo ir prašė judėjimo atstovų pateikti racionalius, išanalizuotus pasiūlymus, kaip visa tai būtų galima įgyvendinti.

Susirinkusieji pas merą taip pat reikalavo patvirtinti teiginį, jog kiekvienas Tarybos narys prisiims asmeninę atsakomybę už priimtus sprendimus. Tačiau V. Grubliausko teigimu, Tarybos nariai balsuodami jau savaime prisiima atsakomybę, o balsavimo viešumas prieinamas visiems.

JDJ nariai norėjo gauti mero ir Tarybos narių parašus, kad visi priešrinkiminiai pažadai bus vykdomi, tačiau mero teigimu, pasirašydami koalicijos sutartį jie jau viską patvirtino, todėl papildomai tai nėra reikalinga.

JDJ nariai į merą kreipėsi su dar vienu prašymu. Jie pageidavo buvusiame apskrities viršininko administracijos pastate, kuomet į jį persikels dalis savivaldybės, suteikti patalpas ir nevyriausybinių organizacijų atstovams, tačiau meras to pažadėti negalėjo, nes, anot jo, patalpos visų pirma turi būti skirtos tiems, kam ir priklauso.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder