Mero kalbą saviškiai gyrė, oponentai - kritikavo

Mero kalbą saviškiai gyrė, oponentai - kritikavo

Saviškiai Klaipėdos miesto savivaldybės merui Vytautui Grubliauskui negailėjo liaupsių, o opozicija trynė jį į miltus. Nepaisant pastarųjų kritikos, miesto savivaldybės taryba pritarė mero ataskaitai.

Net 16-os puslapių V. Grubliausko ataskaita kelias savaites buvo skelbiama internete, todėl meras neskaitė jos ištisai, o tik akcentavo kelias jos dalis. V. Grubliauskas operavo nedarbo lygio mieste mažėjimo ir krovos apimčių Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kompanijose didėjimo tendencijomis. Be to, rėmėsi žurnalo „Veidas“ atliktu šalies savivaldybių veiklos įvertinimu bei Laisvosios rinkos instituto analize, pagal kurią Klaipėdai skiriama vieta didžiųjų miestų viršūnėje.

Jis džiaugėsi mieste atlikta viešojo transporto pertvarka bei transporto srauto senamiestyje sumažinimu ir dėl to sumažėjusia oro tarša.

Tarp reikšmingiausių darbų Klaipėdos meras išskyrė susitarimus su Vyriausybe dėl Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybos ties Kiaulės Nugara.

Tačiau meras negailėjo kritikos, jo teigimu, politikuojantiems ir dirbti trukdantiems visuomenininkams. Užtat užsiminė apie galimybę didinti darbuotojų skaičių kai kuriuose savivaldybės administracijos skyriuose. Nors, mero manymu, turėtų Švietimo skyriaus darbuotojai ir Miesto ūkio departamento specialistai turėtų labiau pasistengti.

Jis priminė, jog neseniai buvo atlikta klaipėdiečių apklausa, reikalinga rengiant Klaipėdos strateginės plėtros planą iki 2020 metų. Respondentai dešimtbalėje sistemoje Klaipėdos savivaldybės darbą įvertino 6,18 balo, miesto tarybos – 6,13 balo, o uostamiestyje išrinktų Seimo narių veiklą – 5,44 balo.

Tačiau opozicinių partijų atstovams tai nepadarė jokio įspūdžio. Pasak socialdemokratės Lilijos Petraitienės, mero kalboje buvo juntamas nuovargis ir tam tikras susierzinimas. „Tai suprantama, nes nėra lengva suvaldyti tokį orkestrą. Tačiau keista, kad meras pyksta ant savo nuomonę reiškiančių gatvės politikų, senamiesčio verslininkų. Atrodo, kad taikomi dvigubi standartai. Kalbama viena, o daroma kita. Ne iki galo atlikta švietimo reforma. Kiemų apmokestinimas sako gelbės nuo taršos, tačiau toleruojami tikri kvapai ir tikroji tarša. Panašu, kad ir seniūnaičiai nebereikalingi, nes gali tik trukdyti dirbti.“, - kritikavo L. Petraitienė.

Konservatorė Zita Šličytė pageidavo dviejų ataskaitų – mero ir savivaldybės tarybos. Tai esą numatyta Savivaldos įstatyme. „Mero ataskaitoje pasigedau, kaip jam sekėsi kontroliuoti, kaip vykdomi Tarybos sprendimai. Be to, meras nepasinaudojo teise deleguoti Kontrolės ir audito tarnybai atlikti tiek savivaldybės administracijos, tiek savivaldybei pavaldžių įmonių auditą ir finansinę kontrolę. Meras taip pat neužsiminė, kaip buvo naudojamos mero fondo lėšos“, - silpnąsias ataskaitos vietas vardijo Z. Šličytė.

Užtat saviškiai liaupsino tiek merą, tiek jo ataskaitą ir didžiąją balsų dauguma jai pritarė.

Beje, pats V. Grubliauskas atmetė jam išsakytą priekaištą, esą jis jau ruošiasi rinkimams į Europarlamentą. „Esu grojęs dideliame orkestre“, - paaiškino meras.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder