"Meridianas" grįš vidurvasarį

"Meridianas" grįš vidurvasarį

Tik kas nors labai netikėto gali sutrukdyti šimtams tūkstančių į Jūros šventę atvykusių žmonių Klaipėdos simboliu laikomą burlaivį „Meridianas“ išvysti įprastoje vietoje - prišvartuotą prie Danės upės krantinės, pačiame miesto centre.

„Meridiano“ prikėlimo naujam gyvenimui darbai realiai prasidėjo tik šių metų vasario pradžioje, parengus visą techninę dokumentaciją. Ir nuo to laiko jie vyksta labai intensyviai.

Klaipėdos jūrinio miesto simbolio „Meridianas“ paramos fondo atstovo Gedimino Gudavičiaus teigimu, šiuo metu jau atstatytas burlaivio korpusas, pagrindinis denis ir ruošiamasi artimiausiu metu pradėti jų apkalimą medžiu.

Jau baigiami remontuoti senieji antstatai, kuriuos laive planuojama sumontuoti šio mėnesio pabaigoje - birželio pradžioje. Paskui į vietą bus grąžinti ir jau suremontuoti bei sutvarkyti senieji laivo stiebai. Pastarieji netrukus bus dažomi.

„Žvelgiant į suplanuotų darbų grafiką ir realiai atliktus darbus, labai realu, kad „Meridianas“ į sau įprastą vietą prie Danės krantinės grįš iki Jūros šventės, liepos pabaigoje. Iš išorės laivas bus atgavęs savo įprastą formą, tik, žinoma, atrodys gerokai atjaunėjęs ir pagražėjęs. Vidaus patalpų įrengimo ir viso takelažo montavimo darbai bus pratęsti burlaiviui stovint jau prie krantinės“, - sakė „Respublikai“ G.Gudavičius.

„Meridianas“ visiškai atgimti turėtų 2014 metų vasarą, kai jame duris atvers įrengta jo muziejinė ekspozicija ir jūrinės tematikos restoranas.

Į savo rankas „Meridianą“ perėmusiems ir jį nuo išnykimo išgelbėjusiems uostamiesčio verslininkams Aidui Kaveckiui ir Aloyzui Kuzmarskiui tai kainuos kelis kartus daugiau, nei planuota, - daugiau nei 7 milijonus litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder