Merginos veržiasi saugoti visuomenę

Merginos veržiasi saugoti visuomenę

Šiandien Klaipėdos apskrities vyriausiame policijos komisariate vyko oficiali neseniai pradėjusių tarnybą policijos pareigunų priesaikos ceremonija.

Taip pat, Valstybės dienos proga, buvo įteikti ir apdovanojimai Klaipėdos apskrities VPK pareigūnams, pasižymėjusiems tarnyboje.

Įdomu tai, kad priesaiką davė vos vienas vaikinas ir net 7 merginos.

Oficialiai tapsiantys pareigūnais jaunuoliai tikina esantys laimingi galėdami dirbti garbingą ir visuomenei reikalingą darbą.

"Manau, kad visuomenei labiausiai reikia saugumo jausmo, todėl ir nusprendžiau tapti policininku. Baigęs policijos mokyklą buvau laimingas, na, o šiandien beliko tik formalumas", - atviravo patruliu dirbantis Mindaugas.

Patrulė Ingrida sakė, kad žavėjosi policininkų darbu dar nuo vaikystės.

"Mano pasirinktam profesijos keliui manau įtakos padarė ir tai, jog iš draugų visada buvau stipriausia ir aktyviausia. Žinoma, ir užsienis, kuriame dirbdama praleidau keletą metų ir grįžusi galvojau ką daryti, kuo galėčiau dirbti", - sakė ji.

Paklausta, kokia yra jos darbo policijoje vizija, mergina atsakė, kad nori padėti smurtą patiriančioms moterims.

"Lietuvoje moterys patiria labai didžiulio masto smurtą, tiek fizinį, tiek psichologinį, todėl norėčiau prisidėti prie šios problemos sprendimo. Žinoma, tai buvo ir vienas esminių faktorių, lėmusių mano profesijos pasirinkimą. Todėl ateityje stengsiuosi įgyvendinti savo tikslus", - teigė Ingrida.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder