Meras Švedijos ambasadorei pristatė uostamiestį

Meras Švedijos ambasadorei pristatė uostamiestį

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį susitiko su Švedijos Karalystės ambasadore Lietuvos Respublikoje Cecilia Barbro Ruthström-Ruin.

Susitikimo metu meras pristatė Lietuvos uostamiestį kaip tradicijas puoselėjantį miestą, kuris didelį dėmesį skiria paveldo išsaugojimui ir atkūrimui. Užsiminęs apie pilies atstatymą, Vytautas Grubliauskas pokalbį tęsė užsimindamas ir apie jau įgyvendintus projektus – krepšinio čempionatui statytą universalią sporto areną bei jachtų uostelį.

Į pokalbį įterpęs skambią frazę „Lietuvoje mes gal ir nesame miestas numeris vienas, tačiau tikrai nesame ir miestas numeris trys“, meras ypač akcentavo Klaipėdos uosto svarbą visos Lietuvos ekonomikai. Būtent uostas, V.Grubliausko teigimu, leido miestui išgyventi finansų krizę lengviau nei kitiems miestams.

Tuo tarpu Švedijos ambasadorę labiau domino Klaipėdos vaidmuo turizmo srityje. Deja, šioje vietoje uostamiesčio atstovai turėjo pripažinti, kad didesnis dėmesys skiriamas pramonei, o spartesnei turizmo plėtrai teks palaukti. Tiesa, buvo pristatytos jau esamos turizmo kryptis, ypač pabrėžiant buriavimą.

Švedijos atstovams paklausus, su kokiomis didžiausiomis problemomis susiduria miestas, Vytautas Grubliauskas buvo konkretus:

„Klaipėda yra apsupta stiprių įmonių – vakaruose driekiasi uostas, čia pat įsikūrę naftos terminalai ir didelės gamyklos. Deja, neturime galimybių paruošti šioms pramonės šakoms reikalingų specialistų – švietimo sistema Klaipėdoje kol kas atsilieka nuo likusios Lietuvos standartų.

Susiduriame su specialistų ir dėstytojų trūkumu „Klaipėdos Universitete“, todėl dauguma studentų renkasi mokslą kituose miestuose.“

Cecilia Barbro Ruthström-Ruin teigė norinti vystyti turizmą tarp Lietuvos uostamiesčio ir Švedijos miesto Karlskronos, galbūt net įsteigiant naują šiuos miestus jungiančią keltų liniją.

Švedijos atstovė nudžiugo sulaukusi Vytauto Grubliausko kvietimo aplankyti Klaipėdą vasarą ir sudalyvauti miesto gimtadienyje bei tradicinėje Jūros šventėje. Džiazo festivalis taip pat nebuvo pamirštas – ambasadorė nustebino pasakydama, jog šį renginį ji labai gerai žino ir su mielu noru jį aplankytų.

Šiltas pokalbis baigėsi dovanų apsikeitimu ir pažadais dar ne kartą susitikti vardan artimesnio Klaipėdos ir Švedijos bendradarbiavimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder