Meras: senamiesčio tuštėjimo metas turi baigtis

Meras: senamiesčio tuštėjimo metas turi baigtis

Ateinančią savaitę Klaipėdos valdžia ketina kibti į senamiesčio problemas - numatyta aptarti eismo organizavimo, automobilių stovėjimo bei kitus klausimus ir ieškoti būdų šiai miesto vietai įkvėpti daugiau gyvybės.

"Pasigendu vieningos ilgalaikės senamiesčio gaivinimo strategijos, paliečiančios esminius aspektus", - sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Vienas iš klausimų, kuriuos mero iniciatyva ateinančią savaitę ketina aptarti savivaldybės administracijos bei kitų institucijų specialistai ir policijos pareigūnai - senamiesčio eismo schema. Ją numatoma pežiūrėti. Bus svarstoma ir galimybė vėl atidaryti eismą Tiltų gatve individualiam transportui.

Tiesa, anot V. Grubliausko, laikas galėtų būti apribotas, kad naktimis nebūtų drumsčiama Tiltų gatvės gyventojų ramybė.

"Vienas iš siūlymų galėtų būti Tiltų gatvę atidaryti darbo valandomis, pavyzdžiui, 7-18 val." - sakė jis.

V. Grubliauskas taip pat rengiasi kovoti už savo idėją leisti klaipėdiečiams senamiestyje nemokamai statyti automobilius pietų metu, t. y. 11-13 val. Nors rinkliavos dėl to būtų surenkama mažiau, tačiau, anot mero, negalima į viską žiūrėti tik iš vienos pusės - galbūt gausesnis pietautojų srautas išjudintų senamiestį iš mirties taško.

Įkvėpti daugiau gyvybės galėtų ir nauja autobusų stotelė Tiltų gatvėje, pavyzdžiui, kur nors ties "Kiro" prekybos centru. Tiesa, nežinia, ar tai būtų įmanoma padaryti, tačiau galimybių bus ieškoma.

Dar vienas žingsnis pagražinti Klaipėdos senamiesčiui - mažesni kelio ženklai.

"Kalbėjau su susisiekimo ministru. Pirmadienį išsiųsime siūlymą, kad senamiestyje naudojami kelio ženklai būtų mažesni. Tai galima padaryti be didelių įstatymų pakeitimų, tik Vyriausybės nutarimu. Tikiuosi, kad tai bus naudinga ne tik Klaipėdai, bet ir kitiems miestams", - sakė V. Grubliauskas.

Komentuodamas šios savaitės įvykius, meras taip pat patikslino didelės klaipėdiečių reakcijos sulaukusią žinią, jog jis planuojantis paskelbti senamiestį nerūkymo zona.

Anot V. Grubliausko, tai nesanti jo paties mintis - sulaukęs keleto piliečių nuomonių, jog vertėtų tai padaryti, meras apie šią idėją paskelbęs viešai ir ketinąs siūlyti tai svarstyti, tačiau ne kaip savo direktyvą.

Be senamiesčio problemų, ketinama imtis ir sporto reikalų. Anot V. Grubliausko, birželio mėnesį planuojama organizuoti sporto bendruomenės kongresą. Sportininkų bus prašoma įvardyti pagrindines Klaipėdos sportą kamuojančias bėdas, jų prielaidas ir pasiūlyti bent po vieną sprendimo būdą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder