Meras ruošiasi karui

Meras ruošiasi karui

Klaipėdos savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas apkaltino ministrą pirmininką Andrių Kubilių nesilaikant ankstesnių susitarimų. "Nesinori ieškoti ginklų būsimam karui, tačiau jei toks kiltų, ginklų rasime", - kalbėjo meras.

Tokią uostamiesčio savivaldybės vadovo reakciją išprovokavo, anot V. Grubliausko, Vyriausybės apsnūdimas.

"Šią savaitę vykusiame ministrų kabineto posėdyje nebuvo svarstomi Klaipėdai svarbūs klausimai, dėl kurių su A. Kubiliumi buvome susitarę neseniai vykusio jo vizito Klaipėdoje metu. Kitas Vyriausybės posėdis vyks tik po mėnesio, rugpjūčio 20-ąją. Apmaudu, tačiau tokia ministrų siesta mane nustebino", - savaitiniame susitikime su žurnalistais piktinosi meras.

VE.lt jau rašė, kad prieš dvi savaites Klaipėdoje su A. Kubiliumi susitikęs V. Grubliauskas išgavo Vyriausybės vadovo pažadą finansuoti ir remti miestui svarbius projektus - baseino statybas, piliavietės bei Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcijas.

"Pastarojo projekto vien tik kofinansavimo lėšos sudarytų apie 60 mln. litų. Akivaizdu, kad miestas tokių pinigų neturi, o skolintis ir užkrauti kredito grąžinimo naštą savo vaikams, būtų neatsakinga", - sakė V. Grubliauskas.

Jis taip pat priminė, kad neseniai būdamas Vilniuje pats į Ūkio ministeriją nuvežė reikalingus baseino Klaipėdosje statybos dokumentus.

"Tikėjausi, kad bent jau šio mūsų miestui svarbaus objekto reikalai pajudės. Deja. Dabar belieka tikėtis, kad nors vasarodami ministrai išgirs mūsų godas", - apgailestavo meras.

Jis taip pat tikėjosi konkrečių sprendimų ir dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) įstatymo pataisų, kurias priėmus Seime dalis KVJU direkcijos uždirbto pelno mokesčio būtų pervedama į miesto biudžetą.

"Toks neveiklumas kelia įtarimų, kad atsakomybę dėl šių darbų norima perkelti ateinančiai Vyriausybei. O toji, jei nebus oficialaus šios Vyriausybės nutarimo, tuos darbus gali išvis palikti nuošaly", - svarstė V. Grubliauskas.

Jis teigė nenorintis keršyti Vyriausybei, tačiau neatmetė konflikto su ministrų kabinetu galimybės. "Kariauti nenorime, tačiau jei kas nors mums paskelbs karą, ginklų tikrai surasime", - kovingumą demonstravo meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder