Meras išmetė patarėją iš "Facebook" draugų

Meras išmetė patarėją iš "Facebook" draugų

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas maždaug prieš 10 dienų išbraukė savo visuomeninę patarėją Jolantą Norkienę iš "Facebook" draugų, o ketvirtadienį J. Norkienė merui grąžino patarėjos pažymėjimą.

Ketvirtadienį prieš prasidedant miesto Tarybos posėdžiui Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neteko vieno visuomeninio patarėjo. Prieš prasidedant miesto Tarybos posėdžiui viešai šių pareigų atsisakė judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" idėjinė lyderė Jolanta Norkienė. Kiek anksčiau meras išbraukė J. Norkienę iš socialinio tinklo "Facebook" draugų sąrašų.

"Grąžinu jums šį pažymėjimą, nes nematau tikslo turėti tokį statusą. Visuomenininkus savivaldybė paprasčiausiai ignoruoja", - pareiškė J. Norkienė ir padėjo merui ant stalo pažymėjimą.

Meras buvo lakoniškas ir teištarė - "Gal buvo galima rasti ir kitą būdą." Iš viso meras iki šiol turėjo 16 visuomeninių patarėjų.

Tokiam žingsniui garsi visuomenės veikėjai ryžosi todėl, kad, pasak jos, iš V. Grubliausko ji nesulaukė deramo dėmesio ir supratimo.

"Aš galvojau, kad šis statusas man padės lengviau spręsti Poilsio parko atgaivinimo klausimus, tačiau taip nėra", - sakė J. Norkienė.

Pasak jos, meras niekaip nesureagavo į jos prašymą susitikti ir išsakyti savo nuomonę apie UAB "Poilsio parkas" likvidavimą.

Žinia, visuomeninis judėjimas "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" prašė teismo panaikinti valdininkų sprendimą neįtraukti jų į darbo grupę, kurioje buvo renkamas UAB "Poilsio parkas" valdymo modelis. Visuomenininkai teismui taip pat skundėsi, jog negavo prašytų dokumentų, susijusių su bendrovės finansais, kopijų.

Teismas jų skundą tenkino tik iš dalies - valdininkus įpareigojo visuomenininkams pateikti visus bendrovės "Poilsio parkas" finansinius dokumentus.

"Tuomet meras man net išsakė pastabą, jog jis jaučiasi taip, lyg mes būtume jį patį padavę į teismą. Tai ką visa tai reiškia? Vadinasi meras toleruoja Savivaldybės darbuotojų aroganciją?", - stebėjosi J. Norkienė ir užsiminė, kad vieną kartą meras ją net yra pavadinęs Žana d'Ark.

Moteris taip pat pasakojo, kad prieš kurį laiką V. Grubliauskas ją ištrynė iš draugų sąrašo socialiniame tinklapyje "Facebook". Esą visa tai įvyko po to, kai J. Norkienė parašė socialiniame tinklapyje vykusioje diskusijoje nepalankų merui komentarą.

"Tikrai nesu įsižeidusi, visa tai man tik kelia šypseną", - tikino J. Norkienė.

Moteris sakė neprarandanti vilties, kad visuomenininkai dar galės dalyvauti darbo grupėje sprendžiant poilsio parko valdymo modelį. Ji sakė laukianti iki lapkričio 3 dienos kokios nors reakcijos iš Savivaldybės darbuotojų, o jei ne - žada teismo sprendimą skųsti.

Realūs bendrovės "Poilsio parkas" likvidacijos proceso veiksmai gali būti pradėti kitais metais, kai biudžete bus skirta lėšų Tarybos sprendimo įgyvendinimui.

Tarybos posėdis. J. Norkienė grąžina merui pažymėjimą

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder