Melnragės ateitis - planuotojų rankose

Melnragės ateitis - planuotojų rankose

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija organizuoja konkursą, kurio metu bus ieškomas teritorijos planavimo dokumentų rengėjas paruošti erdvinę Melnragės koncepciją.

Šis konkursas skirtas pradėti vykdyti Europos Sąjungos finansuojamą projektą, kurio metu bus svarstomos tolesnės Melnragės pajūrio galimybės.

Pagrindiniai projekto tikslai - išsiaiškinti, kaip buvusius karinius objektus (Antrojo pasaulinio karo vokiečių bateriją) pritaikyti rekreacijai ir turizmui, bei nuspręsti, ką daryti su Melnragės pajūriu.

"Teritorija svarbi, aktuali, - teigė Mantas Daukšys, savivaldybės Teritorijų planavimo poskyrio vedėjas. - Priėjimas prie jūros turi būti gražus ir patogus".

Vienas iš šio projekto uždavinių - išspręsti nuolat Baltijos jūros nuplaunamo pajūrio smėlio problemą. Kranto tvarkymui gali būti panaudojamos "kietosios" krantotvarkos priemonės, tokios kaip akmenys.

"Žabų pinti nebeužtenka - yra statiniai ant kranto, Melnragės stotį jau nuplovė, - aiškino padėtį M. Daukšys. - Įvertinsim visus pliusus ir minusus, o pasiūlymai parodys, ką pasirinksim".

Galimi pagrindiniai šio sprendimo trūkumai - trumpalaikė ir nedideliam ruožui sunkiai įmanoma pritaikyti apsauga, kuri gali sukelti dar didesnius gretimų ruožų išplovimus. Tačiau jos taikymas yra svarstytinas, nes kyla rimtas pavojus dar nenuplautiems žmonių statiniams.

Taip pat yra neatmetama galimybė patenkinti priekrantės žvejų poreikius. Pastarieji norėtų turėti prieplauką ir prekybos vietą, kurioje galėtų pardavinėti savo produkciją.

Pasak M. Daukšio, konkurso rengimui pasirinktas puikus metas, nes yra kritusios kainos.

Konkursas paskelbtas liepos 5-ąją ir tęsis iki rugpjūčio 29 d. Teritorija, kurią apims rengiami darbai, driekiasi nuo Audros gatvės tęsinio iki jūros, įskaitant karinius įtvirtinimus ir Melnragės pajūrį.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder