Medelyno kvartalo vizijose - įspūdingas gyvenamasis kvartalas

Medelyno kvartalo vizijose - įspūdingas gyvenamasis kvartalas

Klaipėdos valdininkai, pakvietę specialistus teikti pasiūlymus, kaip ateityje galėtų atrodyti anksčiau skandalais garsėjusi Medelyno teritorija, džiaugiasi sulaukę įspūdingų pasiūlymų.

Rugpjūčio mėnesį Klaipėdos savivaldybė paskelbė konkursą minėtos teritorijos Klaipėdoje detaliojo plano parengimo projektui sukurti. Ir nors konkurso nugalėtojams nebuvo pažadėtas piniginis prizas, o tik galimybė ateityje rengti šios teritorijos detalųjį planą - norinčiųjų pasidalinti savo vizijomis netrūko.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo poskyrio vedėjos Mantės Černiūtės-Amšiejienės, sulaukta 5 pasiūlymų, kaip ateityje galėtų atrodyti apie 50 ha užimanti teritorija, ribojama Labrenciškės, Martyno Jankaus, Erdmono Simonaičio, Savanorių ir Medelyno gatvių.

"Praėjusį penktadienį atplėšėme vokus. Rezultatai mus labai pradžiugino. Labai gražūs ir profesionalūs darbai. Pasiūlytos įvairios koncepcijos, kaip turėtų vystytis toje teritorijoje numatytas gyvenamasis kvartalas", - vakar lakoniškai konkursinius darbus komentavo M. Černiūtė-Amšiejienė.

Pasak jos, jau šį ketvirtadienį, spalio 24 dieną, numatytas viešas konkursinių darbų svarstymas. Po to specialiai sudaryta komisija išrinks geriausius darbus. Planuojama, kad su I bei II vietos nugalėtojais bus deramasi dėl šios teritorijos detaliojo plano rengimo.

O kai jau bus parengtas detalusis planas, tuomet esą bus galima ieškoti investuotojų, valstybinę žemę nuomoti ar parduoti.

Norintieji išsamiau susipažinti su pasiūlytomis Medelyno kvartalo vizualizacijomis tai gali padaryti užsukę į Klaipėdos savivaldybės administracijos pastatą, Liepų g. 11, III a. fojė. Žinoma, žmonėms "iš gatvės" tai padaryti nėra paprasta, nes patekimas į savivaldybės pastato viršutinius aukštus yra ribojamas.

Tačiau, pasak M. Černiūtės-Amšiejienės, visi konkurse dalyvavę darbai bus paskelbti Klaipėdos savivaldybės internetiniame puslapyje, todėl esą norint su jais susipažinti nebūtina kulniuoti iki savivaldybės.

Priminsime, kad dar pavasarį, prieš paskelbiant konkursą, savivaldybė inicijavo pasitarimą su uostamiesčio architektais, projektuotojais, aplink Medelyną esančių objektų atstovais bei nekilnojamojo turto pardavimo specialistais, kokias sąlygas reikėtų kelti kvartalo vizijos kūrėjams.

Šio pasitarimo metu vieni siūlė čia statyti unikalų nulinės energijos kvartalą, kiti - tokius namus, kuriuos žmonės galėtų įpirkti. Kalbėta ir apie būtinybę įrengti erdves čia įsikursiančiai bendruomenei susirinkti. Tuo metu Šilojų seniūnaitis Aurimas Mockus atkreipė dėmesį į tai, kad reikėtų nepamiršti paprastų žemiškų dalykų - numatyti susisiekimą, kad ne visas transportas būtų nukreiptas į vieną Labrenciškės gatvę.

Siūlyta ir senąją Labrenciškę "klijuoti" prie Medelyno kvartalo bei taip gerinti žmonių gyvenimo sąlygas, įtraukti į būsimojo kvartalo viziją ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio onkologinį centrą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder