Mazūriškiai sulauks vandentiekio

Mazūriškiai sulauks vandentiekio

Su Mazūriškių kaimo gyventojais susitikę AB "Klaipėdos vanduo" atstovai informavo, kad jau šį rudenį gyvenvietės teritorijoje planuoja pradėti vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo darbus. Juos ketinama užbaigti per dvejus metus.

"Iš Tauralaukio per Palangos plentą atvesime vandens magistralę iki Trušelių vandenvietės, pastarąją tuomet panaikinsime, ir sujungsime su vamzdžiu, keliaujančiu nuo Gindulių. Taip įrengsime žiedinį vandens tiekimą iš Klaipėdos", - aiškino bendrovės generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Planuojama įrengti ir buitinių nuotekų surinkimo tinklus bei pastatyti nuotekų siurblines.

Numatoma, kad iš viso vandentiekio ilgis sieks 5,42 km, o nuotekų tinklų - 5,97 km.

Susirinkusieji teiravosi, koks individualių gręžinių gyventojų namų kiemuose likimas. Direktorius sakė, kad uždrausti toliau naudotis tvarkinga savo vandentiekio ar nuotekų įranga bendrovė neturi teisės. Tačiau bendrovės paslaugų naudojimasis, anot jo, gyventojams atsieitų pigiau.

Gyventojai teiravosi ir kas nutiks su Jurgaičių gatve keliaujančiais probleminiais vandentiekio vamzdynais. Teigiama, kad bus tiesiama dalis naujų trasų, tačiau liks ir dalis senojo vamzdyno.

Beje, L. Makūnas perspėjo, kad vykdant vamzdynų tiesimo darbus kils laikinų susisiekimo problemų.

"Tiesiant naujus tinklus mažėja galimų taršos šaltinių bei nesąžiningai tvarkančių nuotekas asmenų, mažiau teršiama gamtinė aplinka. Dėl to švarėja vandens telkiniai. Beje, prisijungus prie magistralinio vandentiekio ar nuotekų tinklo auga nekilnojamojo turto kainos", - savo ruožtu tikino Klaipėdos rajono savivaldybės Komunalinio aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas Feliksas Žemgulys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder