Mažeikiuose medžiotojai stojo į kovą su varnomis

Mažeikiuose medžiotojai stojo į kovą su varnomis

Mažeikių gyventojai neturėtų nustebti, jeigu miesto parkuose pamatys ginkluotus žmones – taip bandoma kovoti su varnomis ir kovais.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas leido Balėnų medžiotojų būrelio nariams iki kovo pirmosios Mažeikių miesto parkų ir skverų teritorijose medžioti, ardyti lizdus ir šaudant baidyti varninius paukščius (kovus, pilkąsias varnas). Tokiu būdu siekiama reguliuoti šių paukščių populiaciją saugant miestą nuo jų daromos žalos.

„Didžiausią dėmesį skirsime Melioratorių gatvės parkeliui ir senamiestyje esančiam parkui. Surengėme jau kelis tokius reidus, tačiau medžioklė sunkiai sekasi – vos ryškiomis liemenėmis apsivilkę medžiotojai apsupo parkelį, varnos staiga pakilo ir nuskrido“, – sakė miesto seniūnas Šarūnas Armonas.

Kol kas kitais būdais, kurie leidžiami aplinkosaugininkų, pasinaudoti nepavyksta – ardyti lizdų neįmanoma, nes dėl šlapio grunto neįvažiuoja automobilinė technika. Pasak seniūno, laukiama, kol žemė nors truputį pradžius.

„Laikomės visų saugumo reikalavimų – apie naudojamus šaunamuosius ginklus yra informuota policija. Tuo metu, kai vyksta reidas, visi parkų takai apsupami, lankytojus raginame tuo metu likti nuošaliau. Pernai pavyko kiek apmažinti lizdų ir šių paukščių skaičių Melioratorių gatvės parkelyje, tad varnos ir kovai persimetė į senamiesčio parką, prie ligoninės, net suka lizdus Ventos ir Naftininkų gatvėse“, – sakė seniūnas. Vis dėlto pagrindinė problema, Š. Armono manymu, esame mes, gyventojai, nes varnos mieste – tai žmonių tvarkos veidrodis. Seniūnas ragina gyventojus atsakingiau elgtis su maisto likučiais, nemėtyti jų šalia konteinerių, nes kitu atveju su varnomis teks kovoti dar ne vienerius metus. Jų populiaciją tikimasi sumažinti įrengiant mieste kuo daugiau giluminių šiukšlių konteinerių – tai neleis varnoms ir kovams lengvai surasti maisto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder