Mažametės žagintojai pasiųsti už grotų

Mažametės žagintojai pasiųsti už grotų

Du Telšių rajono gyventojus, ne kartą žaginusius lengvą protinį atsilikimą turinčią mažametę, trečiadienį Šiaulių apygardos teismas ilgiems metams pasiuntė už grotų.

48-erių Sauliui Pilviniui, nukentėjusiąją pirmąkart išžaginusiam, kai jai tebuvo 12-a metų, o paskutinį kartą savo lytinę aistrą su ja tenkinusiam nukentėjusiajai jau sulaukus 17-os, skirta 7 metų nelaisvės bausmė.

Į teismo salę konvojaus pareigūnų atvestas S. Pilvinis buvo nusiteikęs agresyviai, bandė pulti jį fotografuojančius žurnalistus, tačiau policininkų buvo sustabdytas.

Anksčiau jau 2 kartus teistas Telšių rajono gyventojas nelaisvėje dienas leidžia nuo 2010-ųjų gruodžio pabaigos, kai nukentėjusioji apie patirtą prievartą papasakojo Vaiko teisių apsaugos specialistams.

Iki nuosprendžio paskelbimo nelaisvėje išbūtas laikas bus įskaitytas į S. Pilviniui paskirtos bausmės laiką, todėl į laisvę jis turėtų išeiti po 5 metų.

Mažametės žaginimu kaltintas Pranas Muškauskas, kuris teismo verdikto laukė laisvėje, suimtas teismo salėje ir 35-ąjį gimtadienį šio mėnesio pabaigoje jau sutiks už grotų. Jam teismas skyrė 6 metus nelaisvės.

Pasak Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjo Vytauto Jončo, abu nuteistieji turės sumokėti nukentėjusiajai po 20 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Telšių rajono gyventojas 28-erių Sigitas Čapas šioje byloje pripažintas kaltu dėl poveikio nukentėjusiajai. Teismas 8 mėnesiams apribojo jo laisvę ir įpareigojo nuteistąjį naktimis būti namuose. S. Čapas nukentėjusiajai turės atlyginti 500 litų neturtinę žalą.

Iškrypėlių auka tapusi mergaitė lytinę prievartą kentė nuo 2005-ųjų birželio iki 2010- ųjų gruodžio. Pirmasis mergaite pasinaudojo ir ją išžagino S. Pilvinis, gyvenęs su mažametės vyresniąja seserimi. Po to nukentėjusioji patyrė ir P. Muškausko seksualinę prievartą.

Mergaitė buvo žaginama namuose, miške, o 2010-ųjų pabaigoje S. Pilvinis ją išžagino tvarte. Apie patiriamą prievartą nukentėjusioji buvo prasitarusi giminaičiams, tačiau šie lengvą protinį atsilikimą turinčia mergaite netikėjo.

Po to, kai apie seksualiai išnaudojamą mergaitę sužinojo vaiko teisių apsaugos specialistai, o pedofilams pakvipo baudžiamąja atsakomybe, S. Pilvinis S. Čapui pasiskundė neva tapęs apkalbų auka. Nukentėjusiajai telefonu paskambinęs S. Čapas reikalavo, kad ji atsiimtų pareiškimą, bet tai pedofilų nuo atsakomybės neišgelbėjo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder