Maltiečiai vaišino senelių sriuba

Maltiečiai vaišino senelių sriuba

Lietuvoje veikiantis Maltos ordinas sekmadienį jau penktą kartą pakvietė žmones pasivaišinti sriuba, kuria kasdien maitinami vieniši, savimi negalintys pasirūpinti seneliai, ir paaukoti jiems.

Ši akcija, globojama prezidento Valdo Adamkaus, anksčiau vadinta "Kalėdine sriuba", o nuo šiol - "Maltiečių sriuba" suorganizuota daugelyje šalies miestų bei miestelių. Klaipėdoje žmonės simboliškai paragauti sriubos buvo kviečiami į Teatro aikštę.

"Oras geras, žmonių nemažai - labai daug šeimų su vaikais. O kaip aukoja? Na, laikmetis tam ne pats geriausias. Žinoma, tikslių duomenų dar neturime", - įpusėjus akcijai įspūdžiais dalijosi savanorių grupės koordinatorius Bronius Einars.

Maltiečiai Lietuvoje globoja ir namuose maitina apie 500 senelių, Klaipėdoje tokio rūpesčio sulaukia apie 30 žmonių. "Maisto ant ratų" projektas vyksta jau 17 metų. Pastaraisiais metais jis finansuojamas už žmonių suaukotus pinigus.

Maltiečių rūpestis žmonėmis nėra vienkartinė kalėdinė akcija. Tai - ilgalaikis tęstinis projektas, kuriam reikia daug lėšų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder