Maldos pusryčiai vėl suvienijo klaipėdiečius

Maldos pusryčiai vėl suvienijo klaipėdiečius

Šeštadienį Klaipėdoje jau antrus metus iš eilės uostamiesčio bendruomenės nariai rinkosi į Maldos pusryčius. Renginyje dalyvavo religinių bendruomenių, verslo, politikos bei teisėtvarkos atstovai.

Visus susirinkusius pasveikino renginio globėjęs, miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Tai nėra bažnytinis renginys ir tai - ne verslo pusryčiai arba oficiali konferencija. Maldos pusryčiai – unikalus reiškinys savo sumanymu, idėja, požiūriu“. - teigė meras.

Daugiau nei dvi valandas trukusiuose maldos pusryčiuose skambėjo religinės giesmės, vyko diskusijos apie krikšto prasmę bei per daug išaukštintas materialines gėrybes šiandieniniame pasaulyje.

Klaipėdos dekanato dekanas Vilius Viktoravičius skaitė pranešimą, kuriame palietė ypač jautrią Lietuvoje temą – savižudybes.  Savo kalboje jis paminėjo ir neseniai iš šio pasaulio pasitraukusį aktorių Vytautą Šapranauską.

„Prisiminkime ir kitą Vytautą – Kernagį – kuris vis sakė „po mirties – šviesa“. Netikinčių žmonių nėra, tik vieni tiki į gyvenimą, kiti – į mirtį“, - teigė V.Viktoravičius.

Pasak V. Viktoravičiaus, strategijos, kuriomis siekiama sumažinti savižudybių skaičių mūsų šalyje neturėtų tapti "eiliniais projektais", kuriuos galėtų stabdyti biurokratija. Visų šių "projektų" kertinė dalis, dvasininko teigimu, turėtų būti žmogiškosios vertybės.

Lietuvoje pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai buvos surengti dar 2001 m. O Juos globojo Prezidentas Valdas Adamkus

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder