Liūdnos senolio šventės

Liūdnos senolio šventės

Devintąją dešimtį baigiančiam klaipėdiečiui Kazimierui Dargiui besibaigiantys metai atnešė tik nusivylimą ir nuoskaudas. Atimta teisė į kompensaciją už šildymą, sumažinta neįgalumo grupė bei blogai sudėti plastikiniai langai neleidžia džiaugtis didžiausiomis metų šventėmis.

Rudenį puspenkto tūkstančio litų už tris naujus langus sumokėjęs K. Dargis iki šiol priverstas kęsti šaltį. Senolio teigimu, langus pakeitusi firma savo darbą atliko atmestinai, pro neužtaisytas ertmes tebepučia vėjas.

"Kol buvo seni mediniai langai, tol namuose buvo šilta. Tačiau dabar, kai sudėti šiuolaikiški plastikiniai, esame priversti namuose būti su vilnonėmis kojinėmis, susivilkę kelis sluoksnius drabužių. Bet ir tai nepadeda", - skundėsi senolis.

Jis pasakojo, kad pakeitus langų rėmus buvo blogai užsandarinti tarp sienų ir rėmų likę tarpai. Nepaisant to, išsyk atlikta apdaila.

"Kas iš to, kad iš išorės viskas atrodo gražiai. Tačiau pridėjus ranką puikiausiai jaučiu, kaip pučia vėjas. Kvietėme meistrus, kad ištaisytų broką. Atvykęs darbininkas į vidines ertmes pripūtė kažkokių putų ir už kiekvieną langą paprašė sumokėti po 250 litų. Be to, pareikalavo dar 50 litų viršaus. Atseit, jam neapsimokėjo dirbti. Tačiau net ir tie 800 litų nepadėjo. Vėjas kaip pūtė, taip tebepučia. Net nebežinau į ką kreiptis", - skundėsi 87 metų vyriškis.

K. Dargis sugebėjo surasti įmonės, kuri sudėjo langus, telefono numerį, tačiau jį surinkus niekas neatsiliepia.

Vyriškis pridūrė, kad nekokybiškai pakeisti langai ne vienintelė skriauda, kurią jam teko patirti. Šiemet neteko kompensacijos už šildymą. Tuo metu, kai reikėjo pateikti dokumentus, kad kompensacija būtų pratęsta, vyriškis, patyręs insultą, gulėjo ligoninėje.

"Labai sunkiai vaikštau, jau trejus metus į kiemą nebuvau išėjęs, o čia tokia skriauda. Man ant kojų atsivėrė negyjančios žaizdos, o Neįgalumo ir nedarbingumo nustatymo tarnyba sumažino už invalidumą skirtas išmokas. O vaistų man labai daug reikia. Jei žmona jų turi vieną nemenką dėželę, tai aš dvi dėžutes. Girdėjau, kad ten už 2000 litų suteikia bet kokį nedarbingumo lygį, kokio nori. Tačiau aš tiek pinigų neturiu, be to, nueiti ten negaliu", - savo nelaimes vardijo K. Dargis.

Klaipėdos socialinės paramos centro direktoriaus pavaduotoja Eglė Buivydaitė "Vakarų ekspresui" pažadėjo būtinai nuvykti pas Dargius ir pasiūlyti savo paslaugas.

"Mes paprastai susisiekiame su tokiomis šeimomis ir pasiūlome savo paslaugas. Mokamos jos bus ar nemokamos, priklauso nuo pajamų. Paprastai tai būna simbolinis mokestis. O jei asmenys sunkiai verčiasi, padedame nemokamai", - sakė E. Buivydaitė.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder