Liko be vandens - patys kalti?

Liko be vandens - patys kalti?

Beveik savaitę dalis Žaliojo Slėnio kvartalo gyventojų liko be šalto vandens. Teigiama, kad dėl to kaltas ne tik šaltis - esą ir patys žmonės turėtų prisiimti dalį kaltės.

Be vandens kelios šeimos liko nuo praėjusio trečiadienio.

"Kažką remontavo, sustabdė vandens tiekimą, ir vamzdynai, juose dingus slėgiui, užšalo. Taip ir gyvenome be vandens, o bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovai mums pasakojo, kad tinklai jiems nepriklauso, ir atsakomybės kratėsi. Tik įsikišus svarbiems asmenims pirmadienį jau bandoma kažką remontuoti, nors vandens dar neturime", - vakar po pietų pasakojo vienas kvartalo gyventojas.

Jis pastebėjo, kad bendrovė vamzdynų šeimininke jaučiasi tik tuo atveju, kai siunčia pranešimus susimokėti už vandenį.

"Gal ir vyksta kažkokie juridiniai procesai, tačiau negi dėl to kalti gyventojai?" - klausė žmogus.

"Žaliojo slėnio" projekto vystytojų atstovas Robertas Norvilas teigė, kad apie avariją jam pranešta tik šeštadienį.

"Savaitgalį jokių efektyvių priemonių imtis negalėjome. Keista ir tai, kad be vandens likę gyventojai į mus nesikreipė ir problemą bandė spręsti savarankiškai, o nepavykus pasekmės tapo dar blogesnės - vandens neturėjo jau kelios šeimos. Pirmadienį viskas jau tvarkoma", - pasakojo jis.

Užšalusių vamzdynų atkarpa dar neperduota "Klaipėdos vandeniui".

"Patys gyventojai tam priešinosi, ginčas net teismus buvo pasiekęs. Jeigu tada nebūtų pasipriešinimo, procedūros jau būtų baigtos ir tokių bėdų galbūt neliktų. Ten, kur nebuvo ginčų, problemų dabar nėra", - sakė R. Norvilas.

"Klaipėdos vandens" Tinklų departamento direktorė Dalia Venckūnienė pripažino, kad situacija - bjauri, tačiau bendrovės specialistams kaltės versti neskubėjo.

"Žinoma, gyventi kelias dienas be vandens yra nepatogu, juk tai gyvybiškai reikalingas produktas. Pranešimą apie tiekimo sutrikimą gavome vasario 15-ąją. Tądien darbo netrūko, vamzdžiai per šalčius trūkinėjo ir šalo daug kur, pirmiausiai stengėmės tvarkyti ten, kur pagalbos reikėjo labiausiai. Atėjo eilė Žaliajam Slėniui - darbininkai nuvyko ir ten.

Remontas šioje vietoje labai sudėtingas, tinklai įrengti netvarkingai, negiliai, nėra brėžinių, tad gedimą rasti sunku. Be to, ši atkarpa priklauso ne mums, o kvartalo projekto vystytojams", - padėtį aiškino direktorė.

Pasak jos, kvartale bendrovė yra įsigijusi tik dalį tinklų, dalį naudoja pagal panaudos sutartį, yra suinteresuota įsigyti ir likusius vamzdynus.

"Tačiau netvarkingo daikto pirkti nenorime. Ten problemų gali kilti ir ateityje", - sako D. Venckūnienė.

Kol tęsis vamzdynų remonto darbai, šalia be vandens likusių namų stovės mobilūs bendrovės rezervuarai su gyventojams skirtu vandeniu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder