Lietus neatėmė noro judėti

Lietus neatėmė noro judėti

Į Klaipėdos dviračių žygį sekmadienį susirinko kone šimtas dviratininkų entuziastų, tarp jų nemažai žymių uostamiesčio veikėjų.

"Šiemet dviražių žygis išsiskyrė tuo, kad buvo daug šeimyninių ekipažų. Pavyzdžiui, važiavo tėvai su vaikais ir dar prikabintame lopšelyje vežėsi šunį... Buvo nemažai dviračių, kuriuos gali minti keletą žmonių. Dalyvavo ir profesionalių sportininkų", - pasakojo "Judriosios savaitės" renginių koordinatorė Dalia Grikšaitė.

Nors prieš renginį buvo kalbama, kad šiuo žygiu bus simboliškai uždarytas dviračių sezonas, tačiau susirinkusieji nusprendė, kad dviračiu galima važinėti bet kokiu oru - tad nuspręsta vietoje uždarymo skelbti žiemos sezono pradžią.

Nors buvo baimintasi, kad lietingi savaitgalio orai gali daugeliui atimti norą pabūti gryname ore ir šitaip paminėti "Judriąją savaitę", tačiau susirinkusieji akcentavo, kad oras nėra labai svarbu - svarbiausia tinkama apranga ir noras judėti. Tiesa, pernai tokiame dviračių žygyje dalyvavo dvigubai daugiau entuziastų.

"Svarbiausia, kad nei šeštadienį, kuomet vyko žygis pėsčiomis, nei sekmadienį - susirinkusieji praktiškai ir nesulijo. O kai kurie žmonės net akcentavo, kad į žygį ir ėjo tik dėl to, kad buvęs toks vėjuotas ir lietingas oras - esą tuomet didesnė tikimybė, kad susirinks mažiau žmonių, o susirinkusieji bus tikrieji "judėtojai", - pasakojo D. Grikšaitė.

Šeštadienį vykusiame žygyje pėsčiomis nuo Olandų kepurės iki II Melnragės dalyvavo 30 žmonių. Kartu su žinomu Klaipėdos gidu Igoriu Osnač - Gintaliniu nužingsniavę numatytą maršrutą ir atsigėrę arbatos kai kurie žygeiviai nusprendė negrįžti namo autobusu, o eiti pėsčiomis iki pat miesto.

"Judrioji savaitė" rugsėjo 16-22 d. įvairiomis akcijomis ir renginiais pažymima visoje Europoje. Jos tikslas - propaguoti bendruomenėse aktyvią, sveiką gyvenseną, aplinkai draugiškesnes transporto priemones. Šiemetinės "Judriosios savaitės" moto: "Keliauk sumaniau, gyvenk sveikiau".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder