Liepta išsiaiškinti, kas kaltas dėl šešių ruonių žūties

Liepta išsiaiškinti, kas kaltas dėl šešių ruonių žūties

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pavedė aplinkosaugos institucijoms išsiaiškinti Baltijos jūros išplukdytų negyvų ruonių kritimo priežastis ir nustatyti kaltininkus. Praėjusios savaitės pabaigoje Karklėje, Melnragėje ir Giruliuose buvo aptikti šešių negyvų ruonių kūnai.

Ministro teigimu, būtina išsiaiškinti, kodėl žuvo gyvūnai, kad ateityje būtų galima tokių nelaimių išvengti.

"Turime nustatyti, kas kaltas dėl ruonių žūties, kad galėtume apsaugoti šiuos gyvūnus", - sakė V. Mazuronis.

Jūros išplukdytieji ruoniai, pasak Lietuvos jūrų muziejaus specialistų, negalėjo kristi nuo infekcinių ligų, kadangi buvo jauni, gerai įmitę. Ant jų kūnų nepastebėta ir jokių smurto žymių. Specialistų nuomone, veikiausiai gyvūnai užduso įsipainioję į žvejų tinklus, į kuriuos jie plaukė, norėdami pasigauti ten įkliuvusių žuvų. Tikėtina, kad negyvų ruonių kūnus žvejai galėjo tiesiog išmesti į jūrą.

Šiuo metu aplinkosaugininkai aiškinasi ruonių kritimo aplinkybes ir priežastis. Siekiant jas nustatyti bus bendradarbiaujama ir su Lietuvos jūrų muziejumi, ir su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba. Su šia tarnyba Aplinkos apsaugos agentūra yra sudariusi bendradarbiavimo sutartį dėl laukinių gyvūnų gaišimo priežasčių nustatymo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder