Kviečia apsikuopti miestą

Kviečia apsikuopti miestą

Klaipėdos miesto savivaldybė kaip ir kasmet pavasarį kviečia miestiečius susitvarkyti savo aplinką. Balandžio-gegužės mėnesiais organizuojamos tradicinės pavasarinės talkos, kurių metu tikimasi iškuopti problematiškiausias miesto teritorijas. Ypač viliamasi, jog su talkininkų pagalba pavyks sutvarkyti nelegalius sąvartynus, kuriems tvarkyti šiemet skirta gerokai mažiau pinigų nei reikėtų.

Planuojama, jog Miesto tvarkymo skyrius paruoš tvarkytinų teritorijų sąrašą. Šiame skyriuje talkininkai galės išsiimti pažymas, pagal kurias atliekos iš tvarkytų teritorijų būtų išvežamos. UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro prašoma priimti atliekas, atvežtas į regioninį Dumpių sąvartyną iš miesto tvarkytojų pagal Miesto tvarkymo skyriaus išduotas pažymas ir vesti priduodamų atliekų registraciją. Talkininkai pagal galimybes bus aprūpinami ir šiukšlių maišais bei pirštinėmis.

Kasmet tokiose talkose aktyviai dalyvauja moksleiviai, įvairių organizacijų atstovai, įvairių bendrijų nariai ir kiti gyventojai. Pernai 77 organizacijos ar kitokie dariniai sutvarkė apie 70 uostamiesčio teritorijų. Surinkta ir priduota 76 tonos mišrių ir komunalinių atliekų, 22,5 tonos biodegraduojančių žaliųjų atliekų ir 33 tonos padangų.

Planuojama, kad tvarkytinų teritorijų sąraše ne mažiau bus ir šiemet. Ypatingai pagalbos tikimasi tvarkant nelegalius sąvartynus, mat šiems tvarkyti, pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, šiemet iš savivaldybės biudžeto skirta gerokai mažiau pinigų negu reikėtų - vos 50 tūkst. litų. Teigiama, jog realiai prireiktų apie 300 tūkst. litų, todėl viliamasi, jog nelegalius sąvartynus pavyks sutvarkyti įtraukus juos į sąrašą, iš kurio teritorijas tvarkymui rinksis talkininkai. Teigiama, jog didžiausi nelegalūs savartynai susikoncentravę Minijos gatvės gale, Giruliuose, Tauralaukyje, Šilutės plente.

Beje, ketinama labiau paspausti ir privačių teritorijų, kuriose kaupiasi šiukšlynai, savininkus. Pasak L. Dūdos, esant reikalui ir jie gali prašyti į jų teritorijas atgabenti atliekų konteinerius, kad susitvarkyti būtų lengviau.

Šiemet Klaipėdoje balandžio pabaigoje, kaip ir visoje Lietuvoje, tradiciškai vyks ir visuotinė akcija "Darom". Tiesa, L. Dūda tikino, jog Klaipėdos miesto savivaldybė dėl skurdaus biudžeto vargiai galės prisidėti, todėl padeda akcijos organizatoriams suvesdami juos su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovais.

Uostamiestyje taip pat pradėti ir medžių kirtimo bei genėjimo darbai. Šiems darbams jau išleista 5,4 tūkst. litų. Iš viso tokiems darbams ketinama išleisti 53,5 tūkst. litų. Kertami ir genėjami įvairūs medžiai. Tarp jų - tuopos bei liepos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder