Kviečia apsikuopti be specialios akcijos

Kviečia apsikuopti be specialios akcijos

Šiemet Klaipėdos mieste nevyks tradicinė švarinimosi akcija "Darom', tačiau miesto savivaldybės atstovai tikina, jog visiems norintiems susitvarkyti aplinką bus suteikiama tokia galimybė. Savivaldybė jau balandžio 10 d. paskelbė talkų sezono pradžią, kuris tęsis iki pat šio mėnesio pabaigos. Pageidaujantiems suteikiami konteineriai ir šiukšlių maišai.

"Darom" akcijos organizatoriai Klaipėdos mieste akcijos šiemet nesurengė. Jie, matyt, orientavosi į tai, kad didžiuosiuose miestuose akcija vyks savarankiškai, o savo pajėgas nukreipė į rajonus, žmonių negyvenamas teritorijas. Tačiau nepaisant to, Klaipėdos mieste darbas vyksta. Yra sudarytas 88 tvarkytinų teritorijų sąrašas, taip pat jau yra užsiregistravę 80 žmonių, organizacijų ar įmonių, kurios arba jau vykdė švarinimosi talkas arba dar žada jas vykdyti. Aktyviai įsijungia ir miesto mokyklos. Jau trečdalis iš jų yra pasirinkę teritorijas, kurias ruošiasi tvarkyti", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Direktoriaus duomenimis, gegužės 11-ąją, akcijos "Darom" dieną, talkas organizuoti ketina 6 organizacijos - jos jau paprašė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro suteikiamų konteinerių. L. Dūda kvietė dar nesuskubusius prisidėti prie miesto švarinimo registruotis ir organizuoti talkas, mat stambių tvarkytinų teritorijų sąraše dar apstu.

"Žinoma, šiemet norinčių apsikuopti yra šiek tiek mažiau. Tačiau mažėjimą pastebėjome dar pernai, kai dar buvo organizuojama "Darom" akcija. Matyt, taip nutinka visada - pradžioje visada yra daugiau entuziazmo ir noro, tačiau vėliau jis kiek išblėsta. Nepaisant to, kviečiame aktyviai prisidėti prie savivaldybės organizuojamos talkos. Pageidaujantiems bus suteikti šiukšlių konteineriai, maišai. Viskas vyks visuomeniniais pagrindais. Turime patys norėti švarinti savo miestą. Juk ne kas kitas, o patys žmonės jį ir prišiukšlinome. Džiugu, kad atsiranda aktyvių visuomenininkų, kurie savarankiškai organizuoja švaros akcijas. Pavyzdžiui, Poilsio parko entuziastai. Jų pavyzdžiu turėtų pasekti ir kiti", - teigė L. Dūda.

Prie miesto švarinimo ketina prisijungti ir patys Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojai. Jie šį penktadienį po darbų ketina kuopti teritoriją palei naująjį dviračių taką ties Danės upe.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder