Kuršių vikingų regatą laimėjo klaipėdiečiai

Kuršių vikingų regatą laimėjo klaipėdiečiai

Šeštadienį Šventojoje minėta Jūros ir Baltų vienybės diena. Deja, šiame kurortiniame miestelyje jau juntamas vasaros atsitraukimas. Dar vienas kitas poilsiautojas yra, tačiau jau viešpatauja rudeniška ramybė.

Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje tradiciškai aukotos šventos Mišios už žuvusius jūroje, vyko tautodailės ir kulinarinio paveldo kermošius, pristatytos dvi parodos, žmones linksmino liaudies kolektyvai, šventę pagyvino tarptautinis bendruomenių festivalis „Vilingis“, ji baigėsi bendruomenių iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos vakarone.

Bene didžiausia atrakcija ir žiūrovams, ir patiems dalyviams buvo Šventosios upėje vykusios „Drakonų“ valčių varžybos, pavadintos Kuršių vikingų regata. Jose dalyvavo 8 komandos iš Klaipėdos (net dvi), Palangos ir Šventosios – Palangos oro uosto, sveikatos centro „Energetikas“, Klaipėdos teniso klubo „Kogas“ komandos, „Upių slibins“ (ko gero, žemaičiai), „Žalieji sveikuoliai“, „Smeltys“ (LKAB „Klaipėdos Smeltė“ rinktinė), „Pasieniečiai“ (Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkaros komanda) „Bėganti kopa“ (Šventosios šeimos ir draugų komanda). Jos startavo prie vadinamojo beždžionių tilto ir plaukė 500 metrų iki „Energetiko“ tilto. Varžybų startui teisėjavo Darius Raišutis, Klaipėdos irklavimo klubo atstovas. Po pirmo plaukimo krito keturios komandos, o parodžiusios geriausią laiką rungtyniavo toliau dėl prizinių vietų.

Atrodė, kad laimės „Smeltys“, mat šiemet per Jūros šventę „Darkonų“ valčių varžybose, kuriose dalyvavo 38 komandos, jis laimėjo antrą vietą. Tačiau šį kartą fortūna jam nebuvo palanki – sulaužė irklą, bet varžybas tęsė ir užėmė garbingą trečią vietą. Antrąją vietą iškovojo „Pasieniečiai“, ketvirtoji atiteko „Žaliesiems sveikuoliams“, o pirma – „Kogui“.

„Kogo“ komanda panašiose varžybose iš trijų kartų du kartus yra laimėjo trečią vietą, o Klaipėdoje per Jūros šventę šiemet užėmė 7 vietą. Šeštadienį Šventojoje komandos nariai buvo nusiteikę kovingai ir jiems pasisekė. Teniso klubas „Kogas“ turi 50 narių, ir visi jie labai aktyvūs žmonės, užsiimantys įvairiomis sporto šakomis. Kiekvienoms varžyboms komanda suformuojama iš tų narių, kurie gali dalyvauti.

„Smelčio“ kapitonas „Klaipėdos Smeltės“ darbų vadovas Edgaras Marciuška sakė, kad sunkiau buvo rungtyniauti Klaipėdoje vien todėl, kad buvo kur kas daugiau žiūrovų, slėgė didesnė atsakomybė, be to, Danėje beveik visiškai nebuvo srovės, o Šventojoje kur kas mažiau palaikančiųjų, bet pasroviui plaukti buvo žymiai lengviau. Komandos, kuri egzistuoja jau 6 metus, nariai beveik nesikeičia, tai „Klaipėdos Smeltės“ darbuotojai, pradedant dokininkais operatoriais ir baigiant darbų vadovais.

Varžybų nugalėtojai apdovanoti „Energetiko“ įsteigtais prizais – taurėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder