Kurortai kviečia į stintų šventes

Kurortai kviečia į stintų šventes

Palangos ir Neringos savivaldybės vakar išplatino pranešimus, kuriais viliojo atvykti į kitą mėnesį vyksiančias tradicines stintų šventes.

"Palangos stinta" šiemet vyks vasario 13-ąją, o "Stintapūkis" Kuršių nerijoje siaus po savaitės - vasario 19-21 dienomis.

Siūlys ir kitokių žuvų

"Palangos stintos" organizatoriai tvirtina esantys visiškai pasirengę švęsi ir vaišinti į Palangą susirinkusius svečius.

"Basanavičiaus gatvėje skambės žvejiškos melodijos, visi norintieji galės išbandyti savo jėgas įvairiose atraktyviose rungtyse, stebėti Stintų grilio čempionatą ir, be abejonės, paragauti įvairiais būdais paruoštos stintos", - kalbėjo Nerijus Stasiulis, Palangos kultūros centro vadybininkas.

Šventės metu vyks ir Stintų barbekiu čempionatas.

"Čempionate dalyvaus 8 komandos iš įvairių šalies miestų", - sakė Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos direktorius Aurelijus Bagočius.

Žadama, kad J. Basanavičiaus gatvėje bus galima paskanauti ne tik įvairiais būdais pagamintos stintos, bet ir pasimėgauti kitokios žuvies skoniu.

"Siūlysime ne tik stintų, bet ir patiekalų iš kitokių žuvų. Pavyzdžiui, skandinavišku būdu ant lentos keptos lašišos", - sakė Klaidas Pakutinskas, kavinės "Molinis ąsotis" savininkas.

Kaip ir kasmet, čia bus galima įsigyti ir šviežių stintų - jau dabar norą prekiauti šiomis žuvimis yra pareiškę 16 vietos žvejų. Šurmuliuos "Palangos stintoje" ir prekeiviai - tautodailininkai bei tautinio paveldo meistrai.

Vasario 13-ąją vyks ir tradicinės sveikuolių maudynės ledinėje jūroje.

Bus ir spektaklis

Marių ledo storis šiomis dienomis siekia per 20 centimetrų, tad 5-ojo "Stintapūkio" rengėjai planuoja organizuoti poledinės žūklės varžybas bei demonstruoti bumbinimą - poledinės baidomosios žvejybos būdą, kuomet žuvys į tinklus baidomos ritmiškais garsais, kurie išgaunami kaukšint į vandenyje skendinčios lentos galą.

Žadama, kad Neringos maitinimo įstaigos tą savaitgalį pateiks ypatingą šventinį valgiaraštį, kurio vienas pagrindinių patiekalų - stinta.

Renginio metu veiks žiemos sporto linksmybių parkas, šventės dalyviai žinias apie šį kraštą galės gilinti edukacinių užsiėmimų metu. Šventinę programą praturtins spektaklis "Baltas sodininkas" (režisierius Vytautas V. Landsbergis), projektas "Baltic Balcan" bei šviesų ir videomenininko Lino Kutavičiaus kūryba.

Vasario 19-21 dienomis ant Kuršių marių ledo planuojamas ir Europos ledrogių čempionatas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder