Kristina Vintilaitė bylinėsis su Palangos valdžia

Kristina Vintilaitė bylinėsis su Palangos valdžia

Paskutiniame Tarybos posėdyje Palangos valdžia neatsižvelgė į Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Kristinos Vintilaitės pateiktus argumentus bei nusprendė nepanaikinti neteisėto sprendimo, kuriuo nuspręsta inicijuoti naujos viešosios įstaigos "Sporto mėgėjų klubas" steigimą.

Klaipėdos apygardos administraciniam teismui pateiktas prašymas dėl šio sprendimo panaikinimo. Teismo prašoma panaikinti neteisėtą ir viešą interesą pažeidžiantį sprendimą.

Anot K. Vintilaitės, viešosios įstaigos steigimui savivaldybė ketina skirti piniginį įnašą iš savivaldybės biudžeto lėšų, o biudžeto lėšų teisėtas naudojimas yra savivaldybės bendruomenės viešas interesas.

"Savivaldybės biudžeto lėšos yra naudojamos daugelio savivaldybės funkcijų įgyvendinimui ir daugeliu atveju tai yra susiję su didžiosios bendruomenės dalies konkrečių problemų sprendimu, todėl Tarybai neteisėtai steigiant viešąją įstaigą bei skiriant šiam tikslui pinigines lėšas, savivaldybės biudžetas būtų apkarpytas kitų savivaldybės funkcijų sąskaita", - pareiškė K. Vintilaitė.

Anot jos, primintina, kad Palangos savivaldybė nėra pateikusi nei socialinio nei ekonominio pagrindimo būtino investuojant savivaldybės turtą, tuo tarpu neteisėtu sprendimu meras yra įpareigotas pradėti derybas dėl įstaigos steigimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder