Kretingoje - nesutarimai dėl mokinių vežiojimo

Kretingoje - nesutarimai dėl mokinių vežiojimo

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba gavo du skundus ir pradėjo tyrimą dėl Kretingos savivaldybėje Pranciškonų gimnazijai sudaromų galimai išskirtinių teisių į mokinių pavėžėjimą.

Prie skundų pridėtas „Kretingos rajono mokyklų mokinių vežiojimo organizavimo, mokyklinių autobusų naudojimo ir važiavimo išlaidų kompensavimo tvarkos aprašas“. Šio aprašo 31 punktas (konkrečiai šis punktas ir skundžiamas) reglamentuoja, kad: „Kaimuose ir miesteliuose toliau kaip 3 km. nuo bendrojo ugdymo mokyklos gyvenančių priešmokyklinio ugdymo ir 1-8 klasių mokinių vežiojimas kompensuojamas iki artimiausios atitinkamą bendrojo ugdymo programą vykdančios mokyklos ir iki viešosios įstaigos Pranciškonų gimnazijos“.

Lygių galimybių įstatymas įpareigoja Valstybės ir savivaldybių institucijas ir įstaigas užtikrinti, kad visuose teisės aktuose būtų įtvirtintos lygios teisės ir galimybės nepaisant lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė teigia: „Gavome du skundus bei pradėjome tyrimą dėl Kretingos savivaldybėje sudaromų galimai geresnių pavėžėjimo sąlygų vienai gimnazijai. Tyrimo metu išsiaiškinsime, ar konkrečios gimnazijos išskyrimas nėra diskriminacinis kitų mokslo įstaigų atžvilgiu“.

2014 m. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje atlikta 18 tyrimų dėl galimos religijos ir įsitikinimų diskriminacijos. Tai sudarė 7 proc. visų tarnyboje atliktų tyrimų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder