Kovą su potvyniu sunkina nepalankios oro sąlygos

Kovą su potvyniu sunkina nepalankios oro sąlygos

Nepalankios oro sąlygos Šilutėje, kur jau paskelbta ekstremali situacija, sunkina kovą su naujametiniu potvyniu.

Pasak Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjo Romualdo Renčeliausko, šiuo metu Šilutės rajone apsemta 15 kaimų, kuriuose yra 8 sodybos, kur gyvena 11 žmonių. Rajone paskelbta ekstremali situacija.

"Sodybose vandens nėra, tik apsemta jų teritorija. Iš viso apie 10 tūkst. hektarų teritorijos ir 24 kilometrų kelių yra po vandeniu", - Eltai ketvirtadienio popietę sakė R. Renčeliauskas.

Apsemtame krašto kelio Šilutė-Rusnė vandens lygis šiuo metu siekia 45 cm, gyventojai keliami specialia transporto priemone, kuri įveikia gylį iki metro. Lengvieji automobiliai, anot R. Renčeliausko, taip pat keliami vilkikais.

Be to, kaip atkreipė dėmesį Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas, šiuo metu Atmatos upėje yra susidariusi ledų sangrūda, tai dar labiau kelia vandenį. Tiesa, kol kas ledų sprogdinti neketinama, tačiau tokia galimybė neatmetama. Ledas taip pat yra mariose, tuo tarpu Minija yra švari.

"Dabar sąlygos mums nepalankios - vėjas mums nepalankus, nuo marių pusės gena lytis, stabdo išėjimą į Kuršių marias, truputį lynoja", - sakė pašnekovas.

Jis teigė, kad kol kas pagalbos nereikia, kariuomenę planuojama pasitelkti tik būtiniausiu atveju. Žalgirių kaime ugniagesiams gelbėtojams teko neįprasta užduotis - jie vadavo penkias į užtvindytą teritoriją patekusias avis.

Pagėgių savivaldybėje situacija kiek ramesnė. Kaip praneša Pagėgių savivaldybė, jos teritorijoje šiuo metu apsemta apie 15 tūkst. ha teritorijos ploto, atskirti 9 kaimai: Krakeniškių, dalis Šakininkų ir Bitėnų, Plaušvarių, Nausėdų, Pelenių, Kucų, Vyčių, Lazdėnų. Iš viso apsemta 21 sodyba su 72 gyventojais, 6 - mokyklinio amžiaus. Kadangi šiuo metu yra atostogos, problemų dėl mokinių perkėlimo į mokyklas nekyla.

Savivaldybė praneša, kad visose apsemtų vietų teritorijose pastatyti įspėjamieji ženklai dėl apsemtų kelių. Seniūnai susisiekia su visais apsemtų sodybų gyventojais. Visos šiuo metu apsemtos sodybos yra pasiekiamos.

Trečiadienį savivaldybėje įvyko ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kurio metu aptarta bendra potvynio situacija. Kadangi potvynis nesiekia ekstremalios situacijos paskelbimo kriterijų, ekstremali padėtis neskelbiama.

"Bendra potvynio situacija yra valdoma, visos tarnybos reaguoja operatyviai. Atsižvelgiant į oro sąlygas, kitas komisijos posėdis gali būti šaukiamas sausio 7 d.", - teigiama pranešime.

Esant potvyniui yra sustiprintas policijos budėjimas prie potvynio teritorijos kelių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder