Konkursas dėl atrakcionų - skaidrus. O laimėtojas?

Konkursas dėl atrakcionų - skaidrus. O laimėtojas?

Konkursas dėl laipynių parko įrengimo buvo surengtas laikantis visų teisės aktų, įsitikinę Klaipėdos valdininkai. Jei kam nors kyla abejonių dėl konkurso skaidrumo, tai dėl to kaltas pats Mindaugas Žilys, kuris galbūt sugebėjo pasinaudoti skelbiama informacija ir tapo konkursą laimėjusios įmonės vadovu.

Norėdamas užgesinti aistras, kilusias dėl konkurso laipynių parkui įrengti, kurį laimėjo Liberalų ir centro sąjungai priklausančio miesto Tarybos nario M. Žilio vadovaujama įmonė, uostamiesčio savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas surengė spaudos konferenciją.

Juristo manymu, visuomenės reakcija į konkursą yra neadekvati, o pats konkursas - vienas iš sėkmingiausių viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo pavyzdžių.

"Noriu pranešti, kad savivaldybė nevykdė viešojo pirkimo procedūrų, todėl nebuvo būtinybės apie konkursą pranešti Centriniame viešųjų pirkimų portale. Savivaldybė neišleido nė vieno lito, tačiau turi įrengtą atrakcionų parką ir dar kiekvieną mėnesį gaus nustatyto dydžio nuomos mokestį", - džiaugėsi A. Kačalinas.

Jo nuomone, konkursą organizavusi institucija neturi prievolės domėtis konkurso dalyvių akcininkais. Todėl tai, kad vienas iš konkurso dalyvių akcininkų yra M. Žilys - ne savivaldybės kaltė.

"Be to, faktas, kad atrakcionų parko įrengimo ir jo valdymo konkursą laimėjo nieko bendra su tokia veikla neturinti UAB "To Do Finance", nėra stebinantis. Mat ši bendrovė buvo sudariusi jungtinės veiklos sutartį su tokias trasas įrengusia bendrove "Uno parks". Teismų praktika rodo, kad įvairių konkursų organizatoriai, atmetę jungtinės veiklos sutartis sudariusių konkursų dalyvių pasiūlymus, būdavo priversti iš naujo juos svarstyti. Klaipėdos savivaldybė, nenorėdama įsivelti į teismus, jungtinės veiklos dalyvių pasiūlymą įvertino ir paskelbė jį nugalėtoju", - teisinius niuansus aiškino juristas.

Informacija

Gal Klaipėdos miesto savivaldybė ir nežinojo apie M. Žiliaus siekius, tačiau paties politiko ir verslininko veiksmai prieš paskelbiant konkursą laipynių parkui įrengti ir jau vykstant šiam konkursui, kelia rimtų abejonių dėl šio asmens etikos. Tokias išvadas daryti leidžia Registrų centro pateikta informacija, kurios paprašė ir paviešino klaipėdietis Jonas Dirginčius.

2010 m. gegužės 6 d. užregistruota UAB "To Do Finance". Vienintelis akcininkas - Dovaldas Kušlikis, direktorė - Edita Kušlikienė.

2010 m. "To Do Finance" gavo 35 829 Lt pajamų ir 1 410 Lt pelno.

2011 m. "To Do Finance" gavo 139 362 Lt pajamų ir patyrė 39 314 Lt nuostolių

2011 m. vasarį M. Žilys Darbo partijos sąraše išrenkamas į Klaipėdos miesto tarybą.

2011 m. birželio 27 d. M. Žilys kartu su Gabija Petravičiūte įsteigia įmonę UAB "Memel City Projects". Įmonės direktoriumi akcininkai paskiria Martyną Petravičių.

2011 m. lapkritį M. Žilys perėjo į liberalcentristų frakciją.

2011 m. gruodžio 22 d. Klaipėdos miesto taryba priėmė sprendimą likviduoti UAB "Poilsio parkas".

2012 m. kovo 22 d. "To Do Finance" akcijas nusiperka Rimandas Petravičius.

2012 m. kovo 26 d. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė, liberalcentristė Judita Simonavičiūtė pasirašo įsakymą "Dėl konkurso atrakcionų (laipynių) parkui įrengti organizavimo komisijos sudarymo".

2012 m. balandžio 13 d. "To Do Finance" direktoriumi paskiriamas Donatas Janušas, kuris pateikė dokumentus konkursui.

2012 m. gegužės 30 d. J. Simonavičiūtė savo įsakymu patvirtina atrakcionų konkurso nuostatus.

2012 m. birželio 25 d. "To Do Finance" akcijas nusiperka M. Žilys ir G. Petravičiūtė.

2012 m. liepos 4 d. vyksta komisijos posėdis, kuriame nugalėtoju paskelbiama "To Do Finance".

2012 m. liepos 10 d. konkurso nugalėtoja patvirtina UAB "To Do Finance".

2012 m. rugpjūčio 1 d. UAB "Memel City Projects" akcininkai M. Žilys kartu ir G. Petravičiūte įmonės direktoriumi paskiria M. Žilį.

2012 m. rugsėjo 19 d. "To Do Finance" pakeičia pavadinimą į UAB "Nuotykių parkas KAR KAR".

2012 m. spalio 1 d. UAB "Nuotykių parkas KAR KAR" akcininkai M. Žilys ir G. Petravičiūtė paskiria M. Žilį direktoriumi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder