Kompozitorius pirmininko kėdėje nepageidaujamas

Kompozitorius pirmininko kėdėje nepageidaujamas

Daugiaaukščio garažo savininkų bendrijai vadovaujantis garsus kompozitorius Benhardas Calzonas kaltinamas neskaidriu bendrų pinigų valdymu bei išeikvojimu. Bendrijos pirmininkas atšauna, jog tai - norinčiųjų užimti jo vietą skleidžiamos paskalos, o finansai esą tvarkomi labai kruopščiai ir sąžiningai.

Savo automobilį daugiaaukščiame garaže jau 20 metų laikantis Rimantas M. pasipiktino, kai sužinojo, jog pirmininko B. Calzono nurodymu buvo nupirktos ir į sargų patalpas įstatytos šarvuotos durys, kurios esą kainavo 1 600 litų.

"Pats pasidomėjau toje firmoje, kuri pardavė duris, kiek jos galėtų kainuoti. Sužinojau, kad ne daugiau 1 300 litų. Va, taip visi mūsų pinigai tvarkomi", - redakcijai guodėsi vyriškis.

Rimantas M. teigė, kad per tą dešimtmetį, kai bendrijai vadovauja B. Calzonas, pirmininkas nė karto nekvietė visuotinio susirinkimo.

"Kai valdoma paslapčia, kyla įvairiausių įtarimų. Garaže yra 30 vietų. Už kiekvieną kas mėnesį mokame po 30 litų. Dar gauname pajamų už stogo, ant kurio pastatyta antena, nuomą bei pajamas už reklamą. Bendrijos buhalterė, kuri tikrai nepersidirba, algą gauna kaip už visą etatą. Tiek pat ir pirmininkas. O sargams už viršvalandžius nemoka. Kur teisybė?" - ryžtą surasti teisybę demonstravo Rimantas M.

Vyriškiui pritarė ir garaže sutikti kiti bendrijos nariai. Jie taip pat stebėjosi, kaip niekieno neišrinktas pirmininkas gali vadovauti ištisą dešimtmetį. Taip pat niekas neprisiminė, ar kada nors buvo kviestas visuotinis narių susirinkimas.

Bendrijai vadovaujantis kompozitorius neturėjo jokių abejonių, kodėl ėmė bruzdėti garažo bendraturčiai.

"Kažkas nori užimti mano vietą. Tai tik menkos intrigos. Prieš kelias dienas su keliais nariais susitikome, išsiaiškinome ir taikiai išsiskyrėme. Parodžiau jiems sąskaitas ir visi nurimo", - įtikinėjo B. Calzonas.

Pasak kompozitoriaus, bruzdėjimai prasidėjo tuomet, kai jis sutvarkė bendrijos ūkį.

"Ištisą dešimtmetį viskas buvo apleista. O kai viską sutvarkiau, aikštelę išasfaltavau, ėmėme gauti pajamas už anteną, kažkam parūpo užimti mano vietą. Nieko neslepiu, esame sukaupę 90 tūkst. litų", - prisipažino B. Calzonas.

Jis taip pat priminė, kad keliskart brango elektra, buvo didinamas minimalus mėnesinis darbo užmokestis, tačiau administravimo mokestis nekilo. Tačiau kompozitorius prisipažino, kad susirinkimo tikrai nekvietė.

"Manydavau, kad niekas neateis. Tai valdyba susirinkdavome ir išspręsdavome visas problemas", - sutiko B. Calzonas

Nepatenkinamomis darbo sąlygomis ėmė skųstis ir ištisą parą garažą sergstintys asmenys. Anot darbuotojų, jiems esą nemokama už naktinį darbą. "Juk vis tiek atseit miegame, už ką mokėti", - pirmininko argumentą pacitavo vienas iš sargų.

Šį darbą dirbantys samdomi darbuotojai taip pat būgštauja, kad juos išvis atleis, kai įdiegs automatinį, magnetine kortele valdomą užtvarą. "Gal tai ir patogiau, tačiau naktį sargai čia reikalingi. Pažiūrėkite, kokios patalpos. O jei čia naktimis ims rinktis jaunikaičiai? Kas tuomet dėsis?" - baugino sargai.

Pats B. Calzonas pokalbio pabaigoje prisipažino, kad nesilaikąs įsikibęs pirmininko kėdės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder