Kodėl reikėtų mieste gaudyti asilėlį?

Kodėl reikėtų mieste gaudyti asilėlį?

Nuo ketvirtadienio iki gegužės 6-ąją prasidėsiančio VI tarptautinio lėlių teatrų festivalio "Karakumų asilėlis 2011" Klaipėdos gatvėmis dviračiu važinės festivalio idėjinis vadas - Asilėlis. Tie, kurie iš jo gaus katalogą, bilietą įsigyti galės su nuolaida.

Festivalio organizatorius - Klaipėdos lėlių teatras - žada, kad festivalio metus teatro prieangyje žiūrovus pasitiks jaunųjų Lietuvos scenografių Paulinos Nešukaitytės, Dianos Zinkevičės, Marijos Zelenkaitės sukurtos lėlės.

"Tarptautinis vaikų teatro festivalis yra vienintelis profesionalus Klaipėdos krašte. Jis vyksta kas antri metai ir yra svarbus vien dėl to, kad mūsų žiūrovas gauna galimybę pasižiūrėti, kas vyksta šalyje, užsienyje. Pradedantieji lėlininkai gali pasisemti idėjų. Nesakyčiau, kad lėlių teatras išgyvena renesansą, jis tiesiog - naujame etape. Jaunieji atsineša kitų idėjų, ir teatras kinta: naudojama menų sintezė, videomenai, kuriama elektroninė muzika, naudojama daug projekcijų", - sakė Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Juknevičienė.

Beje, festivalio metu dirbs vaikų ir jaunųjų teatrologų komisijos. Ne taip seniai susikūrusi vaikų komisija - ne šiaip smalsūs žmonės; jie pažįsta lėlių teatro kalbą, nes nuo mažens lankė edukacines pamokėles. Antai Adomas Zubė nuo ketverių metų yra lėlių teatro darbuotojas. Kita komisija - jaunųjų kritikų. Klaipėdos universitete studijuojantys teatrologiją jaunuoliai spektaklius įvertins savo plunksna. Komisijos išrinks tris labiausiai patikusius spektaklius.

Šventėje dalyvaus Linas Švirinas ir muzikinė kompanija "Jaunutis", Klaipėdos lėlių teatras, Stalo teatras iš Vilniaus, Bialystoko (Lenkija) universiteto lėlių teatro fakultetas, pantomimos meistras Bob Dantonei(Prancūzija), Kauno valstybinis lėlių teatras, Vilniaus teatras "Lėlė" ir Klounų teatro studija "Dilidu".

Beje, miestiečiams - dar vienas lėlininkų pasiūlytas užsiėmimas. Galite fotografuoti asilėlius (tokius, kokius norite arba įsivaizduojate) ir siųsti Klaipėdos lėlių teatrui. Geriausių fotografijų autoriai bus apdovanoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder