Klausimai apie Konstituciją pasirodė sukti

Klausimai apie Konstituciją pasirodė sukti

Kelios dešimtys klaipėdiečių šiemet ryžosi patikrinti žinias apie pagrindinį Lietuvos įstatymą Konstituciją, tačiau šeštą kartą surengtą egzaminą įveikė tik viena mergina.

Vidurdienį prasidėjęs žinių patikrinimas truko valandą, per kurią egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 klausimų, prie kiekvieno iš jų buvo pateikti atsakymų variantai.

Klaipėdos savivaldybės Tarybos salėje skirtingi testai buvo pateikti teisinį išsilavinimą įgijusiems žmonėms. Iš viso jų susirinko apie 30, pirmieji nuo stalų kilo jau po kelių minučių.

"Labai gerai, kad šiemet egzaminas vyksta 12 valandą, per pietus - juk tai labai patogu dirbantiems. Konstitucijos egzaminą laikiau jau trečią kartą, ruošiausi jam. Klausimai šiemet verčiantys logiškai pagalvoti, o ne mintinai "iškalti" Konstituciją", - užduotis vertino viena pirmųjų salę palikusi Rita Banevičienė.

"Egzaminą laikiau pirmą kartą, sekėsi normaliai. Tikiuosi, kad išlaikiau", - sakė Rimvydas Pužas.

"Dalyvauju ne pirmą kartą, klausimai šiemet - suktesni, gal net dviprasmiški. Pavyzdžiui, kaip Vyriausybė sprendžia reikalus - priimdama potvarkius ar nutarimus? Juk juos abu reikia vykdyti.

Tačiau klausimai šiemet paruošti geriau nei pernai, parengti Egidijaus Kūrio. Manau, kad pateksiu į kitą etapą", - sakė Jonas Laivys.

Nuomonėmis besidalijantys dalyviai taip pat teigė, kad klausimai per daug sudėtingi, ir jeigu panašūs bus pateikiami ateityje, tai egzamino populiarumas tikrai sumažės.

Į antrą etapą, kuris vyks spalio 18-ąją, iškopė tik viena dalyvė - Svetlana Grigorijan.

Iš viso šiemet dalyvauti egzamine užsiregistravo apie 44 tūkst. žmonių. Pasibaigus abiems egzamino etapams, vertinimo komisija išrinks 28 nugalėtojus, kurie bus apdovanoti iškilmingos ceremonijos Prezidentūroje metu, jie taip pat bus pakviesti dalyvauti susitikime su dabartinės Konstitucijos rengėjais, nugalėtojų laukia Teisingumo ministerijos dovanos bei egzamino rėmėjų ir partnerių prizai.

Pernai pirmajame egzamino etape Klaipėdoje taip pat dalyvavo apie 30 žmonių, jį įveikė ir toliau žengė vienintelis žmogus - Vytautas Balvočius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder