Klaipėdos vicemerei teks aiškintis dėl kalbų

Klaipėdos vicemerei teks aiškintis dėl kalbų

Jau kurį laiką netyla aistros dėl uostamiesčio politikų neva brukamų planų prie miesto teritorijos prijungti rajone esančią Žaliojo Slėnio gyvenvietę.

Neseniai miesto Tarybos Etikos komisijai uostamiesčio vicemerę Juditą Simonavičiūtę apskundė Aukštkiemių kaimo, kuriame ir yra Žaliojo Slėnio kvartalas, bendruomenės pirmininkas Vaidas Lekstutis.

Jo manymu, mero pavaduotoja esą supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nes viešuose pasisakymuose neva agitavo prijungti naujakurių teritoriją prie miesto. Mat J. Simonavičiūtės mama Nijolė Simonavičienė Aukštkiemių kaime, Olandų gatvėje, turi nuosavą sklypą ir namą. Pati vicemerė esą nuo pavasario gyvena tame name kartu su vyru.

"Apie aktyvų vicemerės dalyvavimą prijungimo prie miesto procese byloja demonstratyvus Klaipėdos miesto vėliavos iškėlimo mamos sklype faktas, noras sumenkinti gyventojų surinktus parašus prieš priverstinį jungimą prie miesto", - rašoma Etikos komisijai išsiųstame rašte.

Minėtos komisijos pirmininkė Alina Velykienė "Vakarų ekspresui" teigė, kad prieš J. Simonavičiūtę nukreipti raštai gali būti vertinami kaip emociniai.

"Tačiau faktai yra faktai, tad paprašėme pateikti juos. Komisija privalo nagrinėti visus skundus, tad taip ir padarysime. Kol kas nenorėčiau vertinti situacijos", - sakė ji.

Pati J. Simonavičiūtė aiškino, kad jokių privačiųjų ir viešųjų interesų konflikto esą negali būti, nes nei ji, nei jos mama neturėtų jokios materialinės naudos.

"Esu politikė ir galiu reikšti savo nuomonę. Jokių sprendimų dėl Žaliojo Slėnio prijungimo prie miesto teritorijos nėra. Nėra ir jokių raštų. Jei garsiai mąstau, tai turiu tokią teisę. Yra tik svarstymai prijungti tam tikrą teritoriją prie miesto. Juk didžioji dalis Aukštkiemių, Žaliojo Slėnio gyventojų ir taip yra deklaravę gyvenamąją vietą uostamiestyje, vaikai vaikšto į darželius ne rajone, naudojamasi miesto infrastruktūra", - dėstė ji.

Paklausta apie tai, kad į konfliktą galėjo įvelti ir mamos sklype iškelta miesto vėliava, vicemerė atkirto.

"Tai ką, mums, politikams, gal Mėnulyje gyventi? Kodėl negalima vėliavos iškelti? Kabo ji ir Melnragėje, kur turiu nekilnojamojo turto. Dar Palangoje turiu nuosavybės. Kodėl turėčiau aiškinti, kur aš miegu? Tiesiog matau, kad V. Lekstutis ruošiasi savivaldos rinkimams ir mane pasirinko kaip asmenį, su kuriuo bando kovoti", - svarstė J. Simonavičiūtė.

ATKIRTIS. J. Simonavičiūtė tikina nesiekianti jokios materialinės naudos viešai aiškindama, kad Žaliąjį Slėnį, kuriame sklypą ir namą turi jos mama, reikėtų prijungti prie Klaipėdos.

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder