"Klaipėdos vanduo" miestui dovanos meninę kompoziciją

"Klaipėdos vanduo" miestui dovanos meninę kompoziciją

AB "Klaipėdos vanduo" kitąmet rugpjūtį švęs 110 metų jubiliejų. Kadangi sukaktis sutampa ir su miesto 760 metų jubiliejumi, nuspręsta šias dvi progas įamžinti paminklu-fontanu "Gyvasis šaltinis".

AB "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Lenonas Makūnas pasakojo, jog paminklo idėją jiems pasiūlė skulptorius Vytautas Karčiauskas. Pagal pirminę idėją tai turėtų būti iš grūdinto plieno, nerūdijančio plieno bei granito sukurta 4 m aukščio kompozicija, kurioje įrengtos vandens bei šviesos instaliacijos.

Pradžioje svarstyta statulą statyti Karlskronos aikštėje, kur "Klaipėdos vanduo" jau yra atnaujinęs ir bemaž dešimt metų prižiūri kitą fontaną. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad aikštė jau yra išbaigta, be to, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės teigimu, aikštė bus užimta, kai bus vykdomas tilto remontas, nuspręsta pasirinkti kitą vietą.

"Klaipėdos vandeniui" buvo pasiūlyta paminklą-fontaną statyti atnaujinto Poilsio parko pėsčiųjų alėjoje. Čia rekonstruojant parką jau buvo numatytas fontanas, tačiau pritrūko lėšų.

"Tikimės, kad Poilsio parkas vėl taps traukos centru, o planuojamas paminklas prie to prisidės", - sakė L. Makūnas.

Šiai idėjai jau pritarė Klaipėdos įvaizdžio komisija bei "Klaipėdos vandens" stebėtojų taryba. Tikimasi, kad statulą-fontaną bus spėta pastatyti iki kitų metų rugpjūčio pradžios.
Pagal pirminį planą kompozicijos statybos AB "Klaipėdos vanduo" turėtų atsieiti apie ketvirtį milijono litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder