Klaipėdos sukilimui įprasminti - dokumentinis filmas

Klaipėdos sukilimui įprasminti - dokumentinis filmas

Siekiama sukurti atkuriamosios dokumentikos filmą kitąmet vyksiančiam Klaipėdos krašto sukilimo 90-mečiui atminti.

Apie tai uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui pirmadienį pranešė filmo iniciatorė VšĮ "E2K" direktorė Agnė Zalanskaitė, norėjusi su miesto vadovu aptarti galimus dokumentinio filmo "Klaipėdos krašto sukilimas" finansavimo ir realizavimo būdus.

Filmo premjerą tikimasi surengti kitų metų sausio viduryje, Klaipėdos krašto sukilimo 90-mečio minėjimo metu. Parengiamasis darbas jau pradėtas, ir A. Zalanskaitė sako nemananti, jog laiko stoka sutrukdys padaryti kokybišką produktą bei teigia, kad jos komanda galinti būti pirmoji, kuri įprasmins šią datą.

Pasak įstaigos vadovės, šis filmas būtų puiki alternatyva istorijos vadovėliams, nes istoriniai faktai moksleiviams būtų pateikiami daug įdomiau.

Tačiau V. Grubliauskas pažymėjo, jog prieš rodant filmą būtina pažymėti, kad tai - tik viena iš versijų, dėl kurios nesutaria istorikai.

"Tai svarbus miesto praeičiai akcentas, interpretuojamas labai įvairiai. Jūsų versija netaps esminiu lūžiu istorijoje, o pagyvins diskusiją Klaipėdos krašto sukilimo tema", - kalbėjo meras.

V. Grubliauskas mato dvi galimybes filmo kūrimo finansavimui gauti. Viena iš jų - gauti paramą tiesiogiai iš savivaldybės biudžeto dalyvaujant konkurse. Kitas būdas - filmo kūrėjams kreiptis į Klaipėdos bendroves ir įmones, kurioms šis projektas galėtų pasirodyti įdomus garsinant savo kompanijos vardą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder