Klaipėdos rajone rinkliava atliekų tvarkymui atidėta

Klaipėdos rajone rinkliava atliekų tvarkymui atidėta

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje vėl nepriimtas sprendimas dėl vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymą rajone įvedimo.

Nors sudaryta speciali darbo grupė po ilgų diskusijų buvo priėmusi sprendimą įvesti rinkliavą pagal turto vienetą, diferencijuojant mokestį miesto ir kaimo vietovėms, kuriam pritarė visi Tarybos komitetai, posėdyje sprendimą palaikė tik 10 Tarybos narių.

Jeigu Taryba būtų apsisprendusi dėl rinkliavos įvedimo, toks sprendimas būtų įsigaliojęs nuo 2011 metų balandžio 1 dienos, kadangi reikia laiko pasirengti rinkliavos administravimui. Dabar jau nebeaišku, kada Taryba vėl imsis svarstyti rinkliavos rajone įvedimo klausimą.

Tarybos posėdyje kilo diskusijos dėl to, jog atskiroms mokėtojų grupėms smarkiai pakyla mokestis už atliekų tvarkymą, susiginčyta koks turėtų būti konteinerių tūris, išvežimo dažnis, atliekų susikaupimo normos vienam gyventojui ir pan.

Pasak Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, savivaldybė sulaukia daug gyventojų klausimų apie atliekų tvarkymą, skundų dėl būsimos rinkliavos, o dalis gyventojų išvis nėra pakankamai informuoti apie pasikeitimus suteikiant atliekų tvarkymo paslaugas rajone.

Tarybos narys Algirdas Liaudanskis stebėjosi, kad darbo grupei išanalizavus rinkliavos skaičiavimo metodiką iki smulkmenų ir parinkus tinkamiausią variantą, vis vien neapsisprendžiama dėl rinkliavos įvedimo, nes rajonas susiduria su rimta atliekų tvarkymo problema. Konkursą laimėjusi atliekų vežimo įmonė iš Šiaulių negali pradėti darbo, kol nebus įvesta vietinė rinkliava už atliekų tvarkymą.

Posėdyje pasigirdo ir replikų, kad Tarybai pritrūko politinės valios apsispręsti dėl rinkliavos, nes artėja savivaldos rinkimai.

Pagal darbo grupės pasiūlytą sprendimo projektą metinis rinkliavos mokestis už vieną namų valdą ir turto vienetą (butą) mieste buvo nustatytas 197,38 Lt, o kaime pagal tuos pačius parametrus – 132,28 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder