Klaipėdos politikų vokeliuose gėlių nebebus

Klaipėdos politikų vokeliuose gėlių nebebus

Po ilgų ir audringų diskusijų uostamiesčio Tarybos nariai ketvirtadienį pritarė naujai Tarybos veiklos reglamento redakcijai, kuri nuo spalio 1-osios politikus įpareigos atsiskaityti, kur leidžiami darbui su rinkėjais "vokeliuose" skirti pinigai - 700 litų per mėnesį.

Nors dokumentas ir patvirtintas, savivaldybės administracijos specialistai įpareigoti parengti aiškią tvarką, kaip reikės atsiskaityti ir kokius dokumentus pateikti.

Mat daugeliui kilo klausimų, ką daryti, jei už įvairias paslaugas atsiskaitoma elektroninės bankininkystės būdu ar pinigai nuskaitomi debetu. Ar ir tokiais atvejais reikia gauti sąskaitas-faktūras? Kilo klausimų ir dėl mokamo automobilių stovėjimo, nes galima rinkti bilietus ir taip "plauti" pinigus.

Galų gale nuspręsta, kad Tarybos nariai galės naudoti pinigus telefoninių pokalbių, interneto apmokėjimui, pašto prekių ir paslaugų, kanceliarinių prekių įsigijimui, Tarybos nario kompiuterinės technikos nuomai, techninei priežiūrai, remontui, eksploatavimui, naudojamos transporto priemonės nuomai, išskyrus išperkamąją nuomą, eksploatavimui, techniniam aptarnavimui, remontui, draudimui, taksi paslaugoms, viešojo transporto bilietų įsigijimui.

Tačiau nuspręsta ir drausti už su Tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms kompensuoti skiriamus pinigus pirkti gėles, suvenyrus, knygas, prenumeruoti periodinius leidinius ir laikraščius bei spausdinti Tarybos nario ataskaitas, jas platinti, mokėti už kitos informacijos, susijusios su Tarybos nario veikla, parengimą.

Nebus galima iš tų 700 Lt eikvoti lėšas su Tarybos nario veikla susijusioms kelionėms ir apgyvenimui, kai šių išlaidų nepadengia kviečiančioji organizacija.

Visi Tarybos nariai, kurie gauna išmokas, savo ataskaitas turės pateikti kas ketvirtį. Pirmųjų bus laukiama sausio 10-15 d.

Pagal patvirtintą tvarką, jei nustatoma, kad Tarybos narys išmokas panaudojo ne pagal paskirtį, jis, pasibaigus ataskaitiniam laikotarpiui, nurodytą sumą turi sumokėti iš asmeninių lėšų.

Jei per du mėnesius pasibaigus ataskaitiniam laikotarpiui tarybos narys ne pagal paskirtį panaudotos išmokos dalies nesumoka, savivaldybės tarybos sprendimu administracija ne ginčo tvarka išskaičiuoja tarybos nariui mokėtinų artimiausio mėnesio išmokų dalį.

Ar tarybos nario gautos išmokos naudojamos pagal paskirtį, kontroliuos savivaldybės administracijos padalinys, atsakingas už buhalterinės apskaitos vedimą, ir savivaldybės kontrolierius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder